Letiltotta a Twitter az @ElonJet nevű, a milliárdos magángépének mozgását követő fiókot. Ez egy hónappal azután történt, hogy aki 44 milliárdért vásárolta meg a platformot, megígérte, nem nem fogja felfüggeszteni a profilt. Ezt annak ellenére, hogy a repülési információk közlése saját bevallása szerint "közvetlen személyes biztonsági kockázatot" jelent számára - írta a BBC.

Twitter Introduces New Official Badge For Users For Free Twitter owner Elon Musk is seen with the Twitter blue authentication badge in this photo illustration in Warsaw, Poland on 21 September, 2022. Twitter management has announced the introduction of a new verification label to replace the blue check previously given only to verified accounts. As the director of the service, Esther Crawford explains, unlike the blue symbol this one will be gray and it will be free. Twitter management has announced the introduction of a new verification label to replace the blue check previously given only to verified accounts. As the director of the service, Esther Crawford explains, unlike the blue symbol this one will be gray and it will be free. Verified accounts will now have an 'Official' badge under their username, along with a gray verification tag. All previously verified accounts will receive the 'official' check mark which will not be available for purchase and not everyone will be eligible. (Photo by STR/NurPhoto via Getty Images)
Fotó: GettyImages

Tulajdonosa, a 20 éves Jack Sweeney a repüléskövetési információkat használta arra, hogy minden alkalommal tweeteljen, amikor Musk úr gépe felszállt és leszállt. A profilt felfüggesztését szerdán személyes Twitter-fiókján is megerősítette.

Nem ez volt az egyetlen, magánrepülőket követő profil, amit Sweeney üzemeltetett, Bill Gates, Jeff Bezos és Mark Zuckerberg utazásai is dokumentálva voltak. Musk állítólag ötezer dollárt adott volna a profil leállításáért cserébe, de végül úgy döntött, hogy "nem érzi helyesnek", hogy fizessen a fiók leállításáért.

Sweeney, aki Florida államban főiskolai hallgató, megosztott egy képernyőfotót arról a Twitter üzenetéről, amely szerint a közösségi médiavállalat "alapos vizsgálatot" végzett, és úgy döntött, hogy véglegesen letiltja a fiókot, mert az megsértette az oldal szabályzatát. Arról nem nyilatkoztak, hogy milyen szabályokat szegett meg, 

 

nem sokkal később pedig Jack Sweeney fiókja is letiltásra került.

 

Mióta Musk átvette a Twitter vezetését, számos változtatást hajtott végre a oldal moderálása szempontjából. Visszaállított egy maroknyi korábban letiltott fiókot, köztük Donald Trump volt amerikai elnök profilját is, amelyet a január 6-i, washingtoni Kapitóliumban történt lázadást követően tiltottak le, és Kanye Westet is. Igaz, őt antiszemita kijelentések miatt újra le lett tiltva.