Nem sokat változott a dollár árfolyama az euró ellenében az elmúlt napon. Kedden késő este New Yorkban még 98,4 centet is adtak a közös európai pénz darabjáért, azonban a szerdai napon nagyrészt 98 cent környékén folyt a kereskedés. A zöldhasú minimális erősödése is meglepetésnek számít azonban, mivel a vártnál sokkal rosszabb amerikai GDP-adat csak kismértékben hatott a devizapiacra. A részvénypiac ugyanerre eséssel reagált, a dollár pedig az utóbbi napokban követte is a Wall Streetet, ezúttal azonban a részvények csúszása csak anynyi hatással járt, hogy a korábbi nagyobb előny egy részét visszaadta a dollár.

A piaci szereplők elmondása alapján a befektetők elsősorban a kedvezőtlen európai adatokra figyeltek. A vártnál kisebb német kiskereskedelmi eladások és a vártnál nagyobb francia munkanélküliségi ráta azt sugallta, hogy az öreg kontinens növekedési kilátásai a jelenlegi helyzetben rosszabbak Amerikáénál.

Mivel Japánban nem látott napvilágot kedvezőtlen információ, a dollár a jen ellenében gyengülni tudott. A nap elején még több mint 120 jent adtak egy zöldhasúért, késő délután azonban már be kellett érjék a befektetők 119,7-del.