Amilyen rosszul sikerült a január, olyan jól kezdődött a február, amelynek hátterében a tengerentúli feldolgozóipari növekedési index, illetve az építőipari kiadások vártnál kedvezőbb alakulása húzódott meg. Az indexek erősödése azonban meglehetősen törékenynek tűnik, hiszen az iraki háborús konfliktus esélye változatlanul megbújik a háttérben. A londoni FTSE 100 index 3,4, a párizsi CAC 40 0,7 százalékos erősödéssel kezdte a hetet, egyedül a frankfurti DAX maradt ki az emelkedésből.

Londonban a biztosítótársaságok húzták felfelé az indexet. A kedvező fordulatot az okozta, hogy a felügyelet enyhített a szabályozáson. A Friends Provedent árfolyama 11,3 százalékot erősödött, az Aviva, a Prudential, a Royal & Sun kurzusa 6-10 százalékot drágult. A biztosítók magukkal rántották a bankokat is: a Lloyd's TSB 7,7, a Barclays 4,9 százalékot erősödött. A nap vesztese címet az Ericsson nyerte el, több mint 10 százalékot zuhant az árfolyama azt követően, hogy a cég közölte: a negyedik negyedév a vártnál nagyobb veszteséget hozott, s az első félévi árbevétel több mint harmadával eshet vissza.

Emelkedéssel nyitott a Wall Street is, és amint arra számítani is lehetett, az űrprogramban részt vevő társaságok részvényei estek. Lapzártánkig a Boeing 1,5, a Lockheed Martin 2, az Alliant Techsystems 10 százalékot zuhant. A Dow Jones 0,8, a Nasdaq 0,6 százalékos pluszban volt.