Elterelte az amerikai kereskedők figyelmét a New York-i tőzsde elnökének lemondása és a keleti parton tomboló Isabel hurrikán, a nyilvánosságra került munkaerő-piaci adatok pedig nem kápráztatták el őket. A kivárásra berendezkedő piacon a Dow Jones ipari index 0,77, a Standard & Poor's 500 0,89 százalékkal emelkedett. A Nasdaq 0,61 százalékkal erősödött, annak ellenére, hogy a Goldman Sachs elemzői szerint a félvezetőipar cégei 15 százalékot is gyengülhetnek.

Az európai börzék óvatosan emelkedtek a nap elején, később azonban belelendültek. A DAX 1,72, a CAC 40 0,62 százalékkal feljebb zárt a tegnapinál. A Bayer 5,7 százalékot erősödött, miután egy amerikai bíróság elutasított egy keresetet a német gyógyszergyár ellen.

A KLM és az Air France részvényei szintén drágultak 3,5, illetve 1,5 százalékkal, azután, hogy a franciák bejelenttették, elakadtak a két társaság közötti együttműködést célzó tárgyalások. A Telecom Italiát az erősítette 3 százalékkal, hogy egy EU-döntés szerint az olasz állam túl magas díjakat fizettetett a telekomcégekkel. Az Axa francia biztosítótársaság 3,3 százalékot erősödött, a befektetők ugyanis jól fogadták a bejelentést, hogy fel akarja vásárolni az amerikai Mony életbiztosítót. A FTSE-t a kitűnő brit kiskereskedelmi adatok segítették.

Kisebb korrekció után a Budapesti Értéktőzsde indexe a szerdainál 0,7 százalékkal lejjebb, 9246,72 ponton zárt. A kereskedés volumene ennél jóval erősebben csökkent, a szerdai 9,88 milliárd forint után tegnap már csupán 4,7 milliárd volt. A blue chipek közül egyedül a Richter tudott erősödni, 0,7 százalékkal, a Mol viszont 0,8-et esett. Az OTP és a Matáv még ennél is nagyobb gyengüléssel, 1,5, illetve 1,7 százalékkal zárta lejjebb a napot. Az Egis 200 milliós forgalom mellett 1,7 százalékot veszített értékéből. Egyedül a Graphisoft tudott figyelemre méltót produkálni, 135 millió forintos forgalom mellett erős vételi nyomás hatására, 7 százalékkal drágult. A határidős BUX 0,32 százalékkal gyengébben, 9341 forinton zárt tegnap.