Európában még tartott az amerikai piacok tegnapelőtti teljesítményét követő rossz hangulat és az erős euró miatti pánik. A Dax esett a legnagyobbat, 1,23 százalékot. A CAC 40 0,52, az FTSE mindössze 0,15 százalékot veszített értékéből. Az autógyárak - a BMW, a DaimlerChrysler, a Volkswagen és a Renault - részvényei tovább folytaták lejtmenetüket, akárcsak a technológiai cégek. A Philips 1,5, a Thompson 1,1, az ABB 0,4 százalékos árfolyamcsökkenéssel fejezte be a napot.

Amerikában az olcsó vételi lehetőségeket kihasználó vevőknek köszönhetően emelkedtek kissé az indexek. A Dow Jones ipari index 0,1, az S&P 500 0,18, a Nasdaq 0,59 pont nyereséget könyvelhetett el délutánig. Elemzők szerint azonban továbbra is élt az aggodalom, hogy ha nem vesznek több gyengülő dollárban denominált részvényt, az semlegesíti az összes előnyt, amelyet az olcsó dollár exportélénkítő hatása hozhat. A nap sztárjai a befektetési bankok voltak. A Lehman Brothers és a Morgan Stanley papírjai drágultak. A Goldman Sachs részvényei azonban 2 százalékot veszítettek értékükből, pedig a brókerház profitja szintén a várakozásokat felülmúlóan javult, igaz, kötvénykereskedelme drasztikusan visszaesett.

A BUX 0,63 százalékos emelkedéssel, 9091,80 ponton zárt tegnap. Az alacsony, 3,95 milliárd forintos forgalom melletti kereskedés során a nagyobb papírok közül csak az OTP tartotta formáját, az indexemelkedés nagyrészt a bankrészvény 1,1 milliárd forintos forgalom mellett elért 2,68 százalékos erősödésnek köszönhető. Elemzők úgy értékelik, hogy az OTP tartotta az indexet, míg a nemzetközi piacokon tapasztalható pesszimista hangulat lefelé húzta az árakat. A kereskedés alatt plusz-mínusz egyszázalékos indexingadozás volt tapasztalható, főleg a nap elején voltak negatív tartományban az indexek. A Mol és a Richter árváltozás nélkül, pontosan hétfői záróárán, 6115, illetve 21 100 forinton fejezte be a kereskedést. A Matáv 0,24 százalékkal, 838 forintra gyengült.