Élénk üzletkötési kedv és zuhanó hozamok jellemezték a tegnapi kereskedést a hazai másodlagos állampapírpiacon. A referenciahozamok valamennyi lejáratra estek, többségében 10 bázispont feletti mértékben. A legnagyobb, 15 bázispontos csökkenés az egyéves lejáratnál következett be, a tízéves hozamszint 14 bázispontot mérséklődött. A hat hónapos és tizenöt éves lejáratnál 11, a három- és ötéves futamidőknél 10 bázispontot ért el a csökkenés. A görbe rövidebb oldalán a visszaesés 8 bázispontos volt. Elemzők szerint a "konvergenciasztori" ismét aktívan foglalkoztatja a befektetőket, így a jövőben további bevásárlásokra számíthatunk. A tendencia azonban ma még bizonytalan.

Több mint háromszoros túljegyzés mellett rendezték a tegnapi hat hónapos diszkontkincstárjegy-aukciót. Az ÁKK által meghirdetett 35 milliárd forintos mennyiségre 115 milliárdos értékben érkeztek ajánlatok, az aukciós átlaghozam 9,00 százalék lett. A legutóbbi kibocsátáskor ez még 9,32 százalékos volt.

A Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) állampapírra nem, de jelzáloglevélre született kötés szerdán. Az FHB Földhitel- és Jelzálogbank FJ12NV01 jelű papírjával 625 millió forint értékben kereskedtek, a jelzáloglevél árfolyama 1,25 százalékpontot esett. Az FJ08NF05 jelű papírokkal 5 millió forint értékben kötöttek üzletet.