A Wall Street indexei közül a Dow Jones 0,22 százalékkal gyengült az elmúlt héten. A legnagyobb profitkivonást a technológiai szektor szenvedte el, a Nasdaq 0,4 százalékot esett. A hét végén felgyorsuló indexcsökkenést az a csalódás okozta, amely az Oracle-nak és a Microsoftnak köszönhető. Előbbi igen erős második negyedévi jövedelmezőségi adatokat produkált, de beismerte, hogy új szoftverlicencek eladásából származó jövedelme 6,8 százalékkal csökkent, ami a papírok lejtmenetéhez vezetett. A Microsoft pedig megduplázta - részvényenként 16 centre emelte - osztalékát, a befektetők azonban több nagylelkűséget vártak a szoftveróriástól, ami legalább 30-40 centes osztalékot jelentett volna.

Európában a frankfurti DAX 3,01, a párizsi CAC 40 index 2, a londoni FTSE 0,4 százalékkal alacsonyabban zárta az elmúlt hetet. Az Oracle adatai miatt német riválisa, az SAP 4,3 százalékkal gyengült. A Philips 0,8 százalékot veszített értékéből, holott bejelentette, hogy a harmadik negyedévben a korábban tervezett 3 százaléknál valószínűleg gyorsabban növekszik majd, elsősorban a félvezetőgyártás felfutásának köszönhetően. Az Intercontinental Hotels részvényeinek ára 3,5 százalékot erősödött a londoni tőzsdén, miután a cég csökkenő profitja kisebb lett a várakozásoknál.

A Budapesti Értéktőzsde indexe 0,46 százalékos eséssel zárta a hetet, a BUX heti minimumát (9146,54 pontot) a pénteki zárásra érte el. Az elmúlt hét 60,2 milliárd forintos forgalmát kissé torzította a Mol hétfői, 25,4 milliárd forintos átkötése. A blue chipek vegyesen teljesítettek. A Mol múlt kedden 6230 forinton újabb csúcsot állított fel, míg a hetet 6135 forinton, 1,74 százalékos nyereséggel zárta. A Matáv 1,36 százalékot erősödött a héten, míg az OTP 0,5 százalékot veszített értékéből, a Richter pedig 3,76 százalékkal esett vissza. A kisebb papírok közül a Brau élete volt eseménydús: az Amstel 12 273 forintos nyilvános vételi ajánlatát követően 33,05 százalékkal zuhant kurzusa a héten.