Az Arte rendhagyó grafikai kínálattal, elsősorban mappák és hagyatékok aukcionálásával vág neki az őszi szezonnak. A galéria szeptember 19-én, pénteken sorra kerülő 14. árverése a korábbi gyakorlattal ellentétben nem a hagyományos beadói anyagokra, hanem 26 különböző grafikai mappa mellett 25 kisebb-nagyobb tételszámot felölelő grafikai hagyatékra támaszkodik. A tematizált anyag - amelyet a tavaszi árveréshez hasonlóan ismét a Mű-Terem Galériában tekinthetnek meg az érdeklődők - a korábbi aukcióknál lényegesen kevesebb tételt tartalmaz. Marsó Diana, az Arte Galéria vezetője abban is eltért a korábbi gyakorlatától, hogy - a grafikai mappáktól eltekintve - az árverés teljes anyagát reprodukciókon is megjelentette az árverési katalógusban.

A grafikai mappák tömeges szerepeltetése új kezdeményezés a műfaj aukciós gyakorlatában. Bár mappák ez idáig is rendszeresen szerepeltek különféle aukciókon, az Arte mostani vállalkozásával kifejezetten a mappaművek (például sorozatok) jelentőségének és a grafika műfaján belül betöltött speciális szerepének hangsúlyozására törekszik. A licitre kerülő albumok többsége a második világháború utáni időszakra datálható, ám az anyag néhány korábbi keltezésű tételt is magába foglal. Ilyen például az art-decós formavilágáról ismert Sassy Attila Ópiumálmok (8 lap, 1918), vagy Mühlfeith János 1919-es, Szegedi vázlatok című, kilenc fametszetet tartalmazó mappája is. A grafikai mappák másik, érdekesnek ígérkező tárgykörét a kortárs sorozatok jelentik, közöttük is elsősorban az 1980-ban kiadott, szignált Korniss Dezső-mappa (öt lap), valamint a németországi Forum Kunst Rottweil támogatásával kiadott, 12 magyar művész alkotását tartalmazó mappa számíthat kiemelt érdeklődésre.

A mappákat követő, 25 hagyatéki egységet felsorakoztató anyagban a már jól bevezetett nevek mellett - ilyen például Futásfalvi Márton Piroska, Gross-Bettelheim Jolán, Móritz Margit vagy Fekete Nagy Béla - felbukkannak olyan kevésbé elismert, elsősorban grafikai munkásságukról ismert alkotók is, mint például Reysser Ottó József vagy Fränkel-Almár György. Utóbbi művész tempera-, olaj- és akvarellképei szakértők szerint akár az árverés fénypontjaivá is válhatnak.