A Forrás Rt. szerdán tartotta első éves rendes közgyűlését azóta, hogy tavaly nyilvános társaság lett. Az első közgyűlésen mindjárt új vezérigazgató személyéről kellett döntenie a részvényeseknek, akik el is fogadták Palkó Péter kinevezését igazgatósági taggá választásával. A részvényesek jóváhagyá-sára a társaság alapszabálya miatt volt szükség, az ugyanis a vezérigazgató kinevezését igazgatósági tagsághoz köti - mondta a közgyűlést követő sajtótájékoztatón Csányi Gábor, az igazgatóság elnöke.

A közgyűlésen a részvényesek közel 82 százaléka jelent meg, de ez ahhoz kevés volt, hogy alapszabály-módosításokról is szavazhassanak. Abban ugyanis a kisebbségi részvényesek érdekében kikötötték, hogy 2004. augusztus 15-ig csak akkor lehet alapszabályt módosítani, ha a részvényesek legalább 90 százaléka jelen van, és a jelenlévők 100 százaléka egyet is ért a módosítással.

A közgyűlésen két kisrészvényes és a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetségének javaslatára megemelték az osztalékfizetésre szánt összeget. Az igazgatóság ugyanis 200 millió forint szétosztását javasolta, amiből csak az osztalékelsőbbségi részvények tulajdonosainak jutott volna. Miután azonban a közgyűlésen megjelent nagytulajdonosok, így az ÁPV Rt. is támogatta az osztalék megemelését, a társaság tavalyi 500 millió forintos eredményéből 450 milliót fizetnek ki a részvényeseknek.