Pénz- és tőkepiac

Országos MasterCard program indul a kártyaelfogadásért

Országos programot indít a MasterCard annak érdekében, hogy elősegítse a kereskedői bankkártya-elfogadóhelyek számának növekedését Magyarországon.

Alapvető céljuk, hogy a mintegy kilenc millió magyar kártyabirtokos minél több helyen és minél több alkalommal élhessen majd a kártyás fizetéssel. A MasterCard július végén induló programja elsősorban a kis- és középméretű üzletek szegmensében szeretné elősegíteni a kártyaelfogadás terjedését.

A személyes megkeresésen alapuló kezdeményezés huszonöt magyarországi városban zajlik majd, mintegy tizenkét hónapon át. Mind a hét Magyarországon bankkártya-szolgáltatást nyújtó hitelintézet részt vesz a programban.

A kibocsátott kártyák számát, valamint a kártyabiztonságot tekintve Magyarországnak nincs szégyellni valója, azonban a kártyaelfogadást illetően a regionális versenytársakhoz képest jelentős a lemaradásunk - nyilatkozott Gauder Milán, a kártyatársaság ügyfélkapcsolati igazgatója.
Hazánk kártya-kibocsátási fejlettségével a kártyaelfogadás nincs összhangban, messze az utolsók vagyunk Közép-Kelet-Európát tekintve. Gauder Milán utalt arra, hogy míg Budapesten 50 százalékos a kártyaelfogadó terminálok elterjedtsége, addig vidéken ez az arány mindössze 20 százalék.

A szervezők szeretnék megduplázni hazánkban a bankkártya-elfogadóhelyek számát, és remélik, hogy több ezer új üzlet bevonásával érezhetően növekszik majd a terminálok száma a megcélzott nagyvárosokban. A programról részletesebben olvashatnak az érdeklődők a www.bankkartyaelfogadas.hu honlapon.

MasterCard Gauder Milán bankkártya-elfogadóhelyek
Kapcsolódó cikkek