Pénz- és tőkepiac

Kötelezőkampány: Legjobb, legolcsóbb, reklámárak

Október végén teszik közzé a biztosítók a 2010-es kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás tarifáit, és ezzel elindul az utolsó, igazi kampányidőszak

Idén még minden autós december 1-jéig mondhatja fel a jelenlegi kötelezőjét, és év végéig köthet új biztosítást, jövőre azonban már nem így lesz: a januárban hatályba lépő törvény szerint, aki 2010 január 1-je után vásárol autót, a kötelező biztosítás megkötésének évfordulóján válthat majd biztosítót. Az új rendszer miatt most mindenki az utolsó nagy kampányra készül, és valószínűleg minden biztosító igyekszik minden célpiacán a legjobb díjat kínálni - közölte az MR1 - Koossuth Rádió.

Az elmúlt években közel 700 ezer autós váltott biztosítót a november-decemberi időszakban. A kötelezős kampányoknak és az internetes díj összehasonlításoknak köszönhetően az átlagos éves díjak 45 ezer forintról 30 ezer forintra csökkentek. Ha nem lett volna ez a kiélezett verseny, akkor ma ennek a dupláját, 60-80 ezer forintot kellene átlagosan fizetni.

A szakemberek ugyanakkor nem tartanak attól. hogy ha mindenki csak a szerződéskötésének évfordulóján cserélhet biztosítót, akkor a díjak emelkedni fognak, mert a kötelezőajánlatok nagyon könnyen összehasonlíthatók maradnak. Abban is bíznak, hogy döntésnél nem csak az ár lesz a szempont, hanem az is, hogy a választott társaság megfelelő infrastruktúrával, szolgáltatási háttérrel, reputációval és piaci múlttal rendelkezik-e, hiszen a MÁV Biztosító példája is mutatja: egy rossz döntés sok pénzébe kerülhet az ügyfélnek.

gépjármű-biztosítás biztosító-váltás kötelező biztosítás biztosítás
Kapcsolódó cikkek