Havonta átlagosan tízezer forintot vesz el a kormány a ma még aktív korú, 20–50 éves lakosság nyugdíjcélokra félretett pénzéből – közölte Kozek András, a Stabilitás Pénztárszövetség elnökségi tagja a szervezet tegnapi sajtótájékoztatóján, amelyet Siófokon, a 13. pénztár-konferencián tartottak. Magára a tanácskozásra a szövetség meghívta a kormány képviselőit is, ám azok végül nem vállalták a szereplést.

Ismeretes: Orbán Viktor kormányfő szerda délután jelentette be, hogy az idén novembertől a jövő év végéig felfüggesztik a magán-nyugdíjpénztári befizetések átutalását az APEH-ből a kasszák számára, vagyis a mintegy hárommillió pénztártag megtakarítása a közös kalapba, az állami nyugdíjrendszerbe kerül át.

A pénztárszövetség szerint ez a lépés nemhogy a nyugdíjak védelmét nem eredményezi, hanem éppen ellenkezőleg: a jelenlegi járulékfizető aktív állampolgárok hosszú távú jövőjét teszi kockára rövid távú érdekek miatt.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.