Stabilitás Pénztárszövetség

A tőzsdén spekulálja el az állam a nyugdíjvagyont?

Nem befolyásolta a magyar részvények árfolyamát, hogy a fontosabb cégek papírjai hoszszú távon állami tulajdonban maradnak. Az erről szóló miniszteri bejelentés a nagy társaságok esetében eloszlatta a bizonytalanságot. A kisebb cégek állami tulajdonba kerülő részvényeinek jövője azonban továbbra is ismeretlen.
2011.03.29 Olvasási idő:

Pórul járhat, aki időnyerésre játszik nyugdíjügyben

Minimális összegre lesz jogosult az a magánnyugdíjpénztári tag, aki idén január 31-éig kezdeményezi tagságának fenntartását. Még akkor is, ha a szolgáltató létszámhiány miatt megszűnik, s visszakerül az állami rendszerbe – derül ki a jogszabályból. Az Országos Nyugdíjfolyósító Intézettől és a Stabilitás Pénztárszövetségtől azt is megtudtuk, hogy az adatfeldolgozás miatt legelőbb március elején derül ki hány tag maradt a magánkasszáknál.
2011.01.27 Olvasási idő:

A visszalépők is veszíthetnek? Friss hírek nyugdíj ügyben

Lehet, hogy diszkriminatív a nyugdíjtörvény, akár elveszíthetik az átlépők reálhozamukat is, és foglalkoztatóia nyugdíjszolgáltatók jöhetnek? Rengeteg a kérdés és a bizonytalanság, szerkesztőségünk összegyűjtötte az aktuális híreket nyugdíjügyben.
2011.01.21 Olvasási idő:

Stabilitás: Az államosítással is 240 milliárd mínuszban a nyugdíjkassza

Stabilitás Pénztárszövetség vezetője úgy látja, az állami nyugdíjkassza még a magánpénztáraktól befolyó pénzzel együtt is jelentős mínuszban van.
2011.01.13 Olvasási idő:

Zavar a nyugdíjpénztári nyilatkozat kapcsán

A Stabilitás Pénztárszövetség álláspontja szerint az Országos Nyugdíjfolyósítási Főigazgatóságnak (ONYF) nem lehet kifogása a szövetség által javasolt tagságban maradási nyilatkozattal. Ennek ellenére, a Fiumei úti Budapest Fővárosi és Pest Megyei Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság nem fogadta el a Stabilitás Pénztárszövetség által készített, a nyugdíjpénztári tagság fenntartására vonatkozó nyilatkozatot a vonatkozó kormányrendeletre hivatkozva. A Stabilitás szerint a kormányhatározat nem szabályozza a nyomtatványt, csak azt, hogy személyesen kell kitölteni a papírt, s meghatározott adatoknak kell szerepelnie rajta, s ennek a nyomtatvány megfelel.
2011.01.11 Olvasási idő:

Az Európai Bizottsághoz fordult a Stabilitás

Levélben tájékoztatta „A Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról és a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő törvénymódosításokról szóló törvény” elfogadásáról az Európai Bizottság elnökét és két másik magas rangú EU-tisztviselőt a Stabilitás Pénztárszövetség.
2010.12.14 Olvasási idő:

Stabilitás: A kormány hazudik - Sürgősségi eljárást kértek az Ab-től

Soron kívüli eljárást kért az Alkotmánybíróság elnökétől a magánnyugdíjpénztárakat érintő törvényekkel kapcsolatos beadványok elbírálására a Stabilitás Pénztárszövetség. A magánpénztárak száz százalékát tömörítő érdekképviseleti szervezet álláspontja szerint „visszafordíthatatlan” folyamatokat indíthat el, ha az Alkotmánybíróság nem tűzi napirendre 2011. január 31-ig a magán-nyugdíjpénztári törvényekkel kapcsolatos beadványok tárgyalását.
2010.12.09 Olvasási idő:

Cáfol a Századvég: félreértelmezik a nyugdíjszámításokat

A Stabilitás Pénztárszövetség cikkében azt állítja, hogy a Századvég Gazdaságkutató Zrt. alapvetően hibás adatokból von le téves következtetéseket - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a gazdaság kutató. Mint írják, figyelmesen végigolvasva az pénztárszövetség irományát sem a hibás adatok, sem a téves következtetések bizonyítása nem történik meg. A gazdaságkutató szerint a Stabilitás Pénztárszövetség súlyos elfogultsága miatt alapvetően félreértelmezi a Századvég tanulmányát.
2010.12.02 Olvasási idő:

Stabilitás: nincs erkölcsi alapunk arra, hogy maradásra biztassunk

A Stabilitás Pénztárszövetségnek nincs erkölcsi alapja arra, hogy maradásra biztassa a magán-nyugdíjpénztárak tagjait, de előbb a törvényjavaslat elfogadását próbálja megakadályozni, majd ha ez nem sikerült, akkor magyar és nemzetközi jogorvoslatokkal él - mondta Bába Julianna a szervezet elnöke a maradok.blog.hu-nak adott interjúban.
2010.11.29 Olvasási idő:

33 helyen lehet személyesen nyilatkozni magánpénztárban maradásról?

Egyszerre három csapást mért a magánnyugdíjpénztári rendszerre a Matolcsy György által péntek éjszaka beterjesztett törvényjavaslat – mondja Bába Julianna. A Stabilitás Pénztárszövetség számításai szerint az egész országban összesen 33 helyen lesz lehetőség a személyes nyilatkozattételre.
2010.11.29 Olvasási idő: