Pénz- és tőkepiac

Egy egész indexet lehúzott az Apple

Tegnap az összes index csökkent, a legnagyobb esést az Apple-nek köszönhetően a Nasdaq szenvedte el.

Szerző: Tradenet Global

A kereskedés lassan zajlott, a nap második felében napvilágot láttak olyan hírek, melyek szerint Németország és Franciaország megállapodást kötött az euróövezet megmentése érdekében. A Dow, Nasdaqés az S&P500 is gyorsan visszaesett az október 4-ei legalacsonyabb értékre.

Rövid távon várhatóan további csökkenés várható (a kereskedők az elmúlt két hétben nyereséget könyveltek el, viszont az utóbbi időszak egyre inkább kezd emlékeztetni az augusztusi volatilis piacra, amikor is sokan nagyobb veszteséggel zárták a pozíciókat). Továbbra is meghatározóak a jelentésidőszak adatai, illetve a piac várja, az európai vezetőknek sikerül-e végre megfelelő, összehangolt lépéseket tenni a válság megoldása érdekében.

Tegnap a főbb részvények a nap első felében változó mozgást mutattak, majd szinte az összes negatív tartományban zárt. A délután megjelent hírek, melyek szerint nincs konszenzus az európai vezetők között az eurózóna megmentése érdekében, eladási hullámot váltott ki.

Csütörtök: a mai napon több gazdasági adat is meg fog jelenni. Reggel 8:30 kor fognak megjelenni a szokásos heti munkanélküliségi adatok, majd a szeptemberre vonatkozó hazai értékesítési adatok, Philly Fed is közzé fogja tenni a regionális termelési adatokat októberre vonatkozóan a vezető szeptemberi indikátorok mellett, délelőtt 10 órakor.

 

részvény Apple S&P index tradenet Nasdaq Dow
Kapcsolódó cikkek