Pénz- és tőkepiac

Plázát vásárolt a Diófa Alapkezelő

Közel hárommilliárd forintos vételáron a Diófa Alapkezelő Zrt. által kezelt Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alapja vásárolta meg a zalaegerszegi Zala Park bevásárlóközpontot – közölte az MTI. A tulajdonos Resideal Zrt. – a Magyar Szanálási Vagyonkezelő Zrt. ingatlan- és vagyongazdálkodási leányvállalata – megbízásából eljáró MARK Ingatlan Zrt. nyílt, többfordulós pályázat során értékesítette a térség legnagyobb bevásárlóközpontját.

A Zala Park közel 14 ezer négyzetméteres bérbe adható területtel, 94 százalékos üzletkihasználtsággal működő bevásárlóközpont, amelynek 7,5 hektáros területén további 4 ezer négyzetméternyi bővítési lehetőség van. Az április végi tranzakciót követően a régi és az új tulajdonos közösen egyeztet a bérlőkkel a tulajdonosváltásból adódó jogi és pénzügyi feladatokról.

A Diófa Alapkezelő 2014-től szereplője a hazai ingatlanbefektetési piacnak, az utóbbi két évben került a tulajdonába a Green House és az Infopark „E” és „G” irodaháza. A kezelt ingatlanportfólió összértéke 57,5 milliárd forint, amely közel 137 ezer négyzetméter bérbe adható területet jelent. A Zala Parkot megvásárló Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap vagyona két év alatt átlépte a 100 milliárd forintos állományt.

diófa alapkezelő
Kapcsolódó cikkek