Pénz- és tőkepiac

Budapesten a legdrágábbak a lakásbiztosítások

A magyar lakóingatlanok biztosítási díjait hasonlította össze a Genertel elemzése. A három vizsgált lakóingatlan-méretben a budapestiek fizetik a legtöbbet ingó- és ingatlan vagyonuk biztosításáért. A társaságnál kötött lakásbiztosítások 40 százalékához igényeltek kiegészítő biztosítást.

A Genertel az alábbi kategóriák szerint végzett lakásbiztosítás kalkulációkat: budapesti és vidéki nagyvárosra, 100, 70 és 50 négyzetméteres lakóingatlanokra.

A legdrágábban a fővárosban köthetünk lakásbiztosítást, itt 17 000 és 23 000 forint/év változik az érték, míg vidéken 13 000 és 17 500 forint/év között fizetünk ingatlan és ingóság biztosításáért.

A biztosítók leginkább az inkasszós, banki átutalást támogatják, azon belül is az éves díjfizetést. Kedvezményt ér, ha a szerződő vállalja, hogy minimum 3 évig nem mondja fel a szerződést, ez esetben 10-15% közötti mértékben csökkenhet az éves díj. Akkor is spórolhatunk a lakásbiztosításon, ha az adott biztosítónál rendelkezünk más szerződéssel, ilyenkor is jár a 10% kedvezmény.

A Genertel tapasztalatai szerint stabil a kiegészítő biztosítások népszerűsége: a náluk megkötött lakásbiztosítások immár 40 százalékához igényeltek kiegészítő biztosítást. A három, leggyakrabban választott kiegészítő csomag: a vízkár-, a beázás, valamint az utcai rablás esetére kötött csomagok.

Genertel ingatlan biztosítás
Kapcsolódó cikkek