Pénz- és tőkepiac

Új vezető az Erste Lakástakarékpénztár élén

Új vezető irányítja az Erste Lakástakarékpénztár Zrt.-t június 8-tól. Kármán András a cég ügyvezetői és elnöki posztját tölti be.

Új vezető irányítja az Erste Lakástakarékpénztár Zrt.-t június 8-tól. Kármán András a cég ügyvezetői és elnöki posztját tölti be. A szakember nevéhez kötődik az Erste jelzálogbankjának létrehozása, amelyet a 2015 decemberi megalakulás óta elnök-vezérigazgatóként irányít, és ezt a pozícióját a mostani kinevezése után is megőrzi – közölte az Erste.

Kármán András a jelzálogbanki pozíciójának megtartása mellett június 8-tól tölti be az Erste Lakástakarékpénztár Zrt. elnöki és ügyvezetői posztját. Kinevezéséhez már megkapta a Magyar Nemzeti Bank engedélyét. Új pozíciója kapcsán Kármán András elmondta, hogy az Erste Lakástakarékpénztár 2016-ban 135 milliárd forint értékben kötött új szerződéseket, ami 68 százalékos növekedést jelent egy év alatt. 2017-ben a megtakarítások további jelentős növelését tervezik, és az év eddig eltelt öt hónapja visszaigazolta a várakozásaikat.

Erste kármán andrás Erste Lakástakarékpénztár Zrt.
Kapcsolódó cikkek