Pénz- és tőkepiac

Nvidia: fénysebességgel robog előre

A cég részvényei mára a 2017 eleji 100 dollárról 266 dollárra emelkedtek, és a trend látványos törés vagy nagyobb korrekció nélkül ment végbe.

Tovább tart az Nvidia (NVDA:xnas) szárnyalása, a papír árfolyama 2017 eleje óta erőteljes emelkedő trendben van, és egyelőre semmi jele a lassításnak. Az elmúlt héten annak ellenére tudott 10 százalékot emelkedni a árfolyama, hogy a menedzsment várakozása a harmadik negyedévre elmaradt az elemzők elképzeléseitől, és csak minimális növekedést terveznek a második negyedévhez képest.

Ugyanakkor a cég új termékei egyértelműen sikerrel debütáltak a piacon, hiszen az RTX kóddal illetett új videokártya, amely a ray tracing, vagyis a fénykövetés területén hozott forradalmi újdonságokat, még a szakmai közönséget is ámulatba ejtette. A fénytörések és visszaverődések ilyen fokú pontosságát eddig csak a digitális filmgyártásban láthattuk, ahol óriási számítási kapacitású gépparkokat programoztak erre, most pedig mindezt egyetlen GPU, vagyis grafikus vezérlő számítja ki.

Az új Nvidia grafikai kártyák óriási sikert arattak a múlt heti bemutatón, és jó alapot teremthetnek a cég töretlennövekedéséhez. Ugyanezt segítheti elő az a trend, amelyre a Citibank egyik elemzése is felhívja a figyelmet:

az e-sport népszerűsége olyan sebességgel növekszik, hogy lassan eléri a legnépszerűbb amerikai sport, az NFL nézettségét.

A Newzoo közvélemény-kutató cég adatai szerint már 143 millióan néznek legalább havi egyszer e-sport-eseményt, és ez várhatóan 14-15 százalékkal növekedhet a következő években is.

Ez pedig egyértelműen éltetheti az Nvidia fejlesztéseit és eladásait, hiszen ebben a professzionális szegmensben érvényesülhet legjobban a cég termékei által kínált lenyűgöző látványvilág.

A cég részvényei mára a 2017 eleji 100 dollárról 266 dollárra emelkedtek, és a trend – annak ellenére, hogy meredeknek tűnik – látványos törés vagy nagyobb korrekció nélkül ment végbe. A trendcsatorna szépen felrajzolható ebben az időszakban, és könnyen előrevetítheti akár a 300 dolláros részvényár­folyamot is.

STRATÉGIA Nvidia
Kapcsolódó cikkek