Pénz- és tőkepiac

Ismét tőzsdére viszik a Graboplastot

Veres Tibor a BÉT50 konferencián elmondta, hogy érdemes értékek mentén dolgozni, és ezeket tovább adni a következő generációknak.

A Wallis sikerének a titka az, hogy nincs benne semmi titok – véli Veres Tibor, a Wallis Csoport elnöke. A Budapesti Értéktőzsde BÉT50 nevű konferenciáján elmondta, a cég megalapítása óta ugyanazokat az értékeket a vallják, és igyekeznek az évek múlásával a menedzsment újabb tagjainak is átadni azokat.

Meggyőződésem, hogy tisztesség nélkül nincsen üzlet

– mondta, majd hozzátette, hogy az adott szónak minden üzleti megállapodás mögött felbecsülhetetlen értéke van.

A Wallis Csoport vezetője előadásában látványosan széttépett egy bankjegyet és egy papírlapot, majd feltette a kérdést: „Maguk szerint van különbség a kettő között?”Kifejtette, hogy

a papíralapú megállapodás a pénz sokszorosát is érheti, ez természetesen csak a feleken múlik, ezért minden egyes üzletet a legnagyobb tisztességgel és odafigyeléssel kell kezelni.

Példának hozta fel, hogy a Wallis a BMW-vel való együttműködése mellet korábbi partnerével, a Saab Automobile-lal nem szakította meg a kapcsolatot, és a cég alkatrészeinek forgalmazásában továbbra is részt vesznek.

Veres Tibor, a Wallis Csoport elnöke
Fotó: Kallus György / VG

Veres Tibor a konferencián bejelentette, hogy a Graboplast Zrt. a régió legnagyobb lakásbelső-burkolatokat gyártó és értékesítő vállalatával ismét a tőzsdére mennek: „Most, hogy sikerült teljesen megújítani a vállalatot, a tőzsdére való visszatérést is tervezhetjük.”

„Tíz évvel ezelőtt, amikor felmerült, hogy kötvényt bocsássunk ki, a csoporthoz tartozó Wing menedzsmentje akkor egyáltalán nem volt lelkes. Mi azonban hittünk a vállalatban:

mára az egyik legsikeresebb magyar kötvénykibocsátó cég lett, több mint egymillió négyzetméter hasznosterület-fejlesztés tudhat magáénak az építőiparban

– mondta.

A tőzsdei jelenlétről elmondta, hogy a megújuló energiaforrások hasznosítására szakosodott ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. is a Budapesti Értéktőzsdén nőtt fel: a cég 2008-ban alakult, majd három évvel később túl volt az első sikeres kötvénykibocsátáson, majd a nagyobb befektetők is megjelentek a vállalatnál.

Záró mondatában elmondta, a beárazza a cégeket és a bizalom pénzzé váltható, amelyből a részvényesek is profitálnak. „Átláthatóan kell működni, a tőzsdei jelenlét pedig folyamatos motivációt biztosít a vállalatok számára” – tette hozzá.

Wallis Csoport Veres Tibor
Kapcsolódó cikkek