Pénz- és tőkepiac

A régióban terjeszkedik az Uniqa

Az Uniqa közel 1 milliárd eurós vételáron vásárolja fel az AXA leányvállalatait olyan növekvő európai piacokon, mint Lengyelország, a Cseh Köztársaság és Szlovákia – közölte hétfő késő délután a biztosító. Az akvizíció 5 millió új ügyfelet és 8 millió euró értékű plusz biztosítási díjat jelent az osztrák vállalatnak.

Összesen 5 millió ügyfél, 2100 munkatárs és 800 millió euró értékű biztosítási díj – ezek a fő mutatószámai azoknak a francia Axa csoporthoz tartozó cégeknek Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában, amiket az Uniqa felvásárol, a jogi jóváhagyás után. Az akvizíció fókuszpontjai az Axa élet és nem-élet ágazati biztosítótársaságai, befektetési cégei, nyugdíjpénztárai és szolgáltató cégei voltak ebben a három országban. A felvásárlás vételára közel 1 milliárd eurót tesz ki – olvasható a társaság közleményében.

„Már régóta figyelemmel kísértük az Axa csoport cégeit; amelyek tökéletesen illeszkednek a hosszútávú stratégiánkba. Az erőteljes fókuszuk a jövedelmező kiskereskedelmi ágazatban és a kiegyensúlyozott termék portfóliójuk kiegészítik a mi jelenlegi üzleti tevékenységünket és ezáltal az ötödik legnagyobb biztosítótársasággá tesz minket a növekvő közép- és kelet-európai régióban” – idézik Andreas Brandstettert, az Uniqa vezérigazgatóját.

AXA Uniqa biztosítók
Kapcsolódó cikkek