Pénz- és tőkepiac

Emelkedéssel indult a kereskedés a BÉT-en

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 1,05 pontos emelkedéssel, 30 849,61 ponton nyitott kedden.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,05 pontos emelkedéssel, 30 849,61 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest aalig változott.

Józsa Bence, az Equilor Befektetési Zrt. junior elemzőj előrejelzésében kiemelte, hogy a koronavírus-járvány gyors terjedése és emiatt egyre romló gazdasági kilátások komoly pesszimista reakciót váltottak ki a tőzsdéken, ugyanakkor a kormányok és a jegybankok egyre aktívabb lépéseket tesznek, hogy fékezzék a járványt és annak recessziót generáló hatásait.

  • Az OTP árfolyama át tudta törni a 9000 forintos ellenállási szintet, a hétfői kereskedésben még alatta zárt, így kedden ismét ezzel az ellenállási szinttel küzdhet a jegyzés, támasz a 8200 forintos szinten található.
  • Tovább emelkedhet a Mol jegyzése, miután az olaj árfolyama ismét felfele indult, 2000 forintnál található az ellenállás.
  • A Richter árfolyamában 5200 forintnál található a támasz, és 6000 forintnál az ellenállási szint.
  • A Magyar Telekom jegyzése napok óta oldalazást mutat, ebben nem várható változás, a 340-360 forintos tartományban mozoghat a jegyzése.
  • Erősödhet a forint, a hétfői kereskedés során kisebb korrekció mutatkozott a forint árfolyamában, az euró-forint jegyzése visszatért a 350-es szint közelébe. Amennyiben kitart kedden a pozitív nemzetközi hangulat, akkor tovább erősödhet a forint és a 350-es szint alatt maradhat a jegyzés, fontos ellenállási szint 360 közelében húzódik – írja Józsa Bence.

    Fotó: VG / Móricz-Sabján Simon

    Saját vásárlásba kezd az Opus. A társaság megbízást adott legfeljebb 3 millió darab saját részvény vásárlására, melyet áprilistól kezdve három hónapon keresztül tervez lebonyolítani. A korábbi éves időszak forgalmi adatai alapján kalkulált napi kereskedés 10 százalékában maximalizálta a megszerezhető részvények arányát – olvasható az Equilor junior elemzőjének összefoglalójában.

    A CIB elemzése kiemelte, hogy a Fed újabb lépésekkel igyekszik biztosítani a piaci likviditást, megakadályozni a hitelezés lefagyását, és jelezte, még van muníciója, ha szükséges. A Fed-lépések a globális piacon a hangulatot hétfőn még nem, de kedden Ázsiában már javították. A napon belüli kilengések hétfőn kissé mérséklődtek, de az idegesség továbbra is megmaradt a piacon.

    A hazai piacon a Magyar Nemzeti Bank kamatdöntésére figyelnek a befektetők, a piac nem vár kamatváltoztatást, ugyanakkor kérdés, hogy a likviditási intézkedéseken túl lesznek-e újabb lépések – írja a CIB.

    BÉT BUX
    Kapcsolódó cikkek