Pénz- és tőkepiac

Fintech cégek segítenek a rászoruló szektoroknak

A Unity Card egy egyszerű, gyors és célzott módszer a sürgősségi segélyezéshez és a gazdaság újraindításához.

Mivel Európában a politikai vezetők prioritásnak tartják a leginkább rászoruló emberek és szektorok támogatását, illetve gazdasági újraindítását, az európai fintech-veteránok – a Loyaltek és a Paynovate – piacra dobták a Unity Cardot (unitycard.eu). Ez a prepaid-kártya sürgősségi segélyezési célokra használható fel, illetve olyan kereskedők támogathatók, akiknek be kellett zárniuk vállalkozásaikat, amíg a gazdaság újra nem indul.

A Unity Card kártyák akár közvetlenül is eljuthatnak a kedvezményezettekhez, vagy a Loyaltek a kibocsátó önkormányzatok, állami szervezetek részére küldi el a kártyákat, akik továbbítják a támogatni kívánt/kedvezményezett személyekhez, csoportokhoz

- mondta a VG.hu-nak Robert Masse, a cég ügyvezetője, alapítója; majd azzal folytatta, hogy a Unity Cardot a kibocsátó a meghatározott összeggel bármikor fel-, illetve újratöltheti. A kártya hagyományos debit kártyaként működik a kártyatermináloknál.

Masse hozzátette:

az érvényességi idő a támogatási célhoz illeszthető, a kedvezményezettek a kártya hátulján található QR kód vagy telefonról elérhető, automatikus hangalapú információ segítségével tudják folyamatosan ellenőrizni, hogy milyen összeg áll rendelkezésre. A Unity Card nem kapcsolódik bankszámlához, így a kedvezményezettnek bankszámlával sem kell rendelkeznie a használatához.

Fotó: Loyaltek

A Unity Card Európában bárhol elérhető – nehézkes logisztikától és körülményes adminisztrációtól mentesen – lehetővé teszi a hatékony, célirányos ügyintézést, segítve ezzel az ellenőrizhető és fejlődő társadalmi-gazdasági intézkedéseket a gazdasági fellendülés irányába.

Masse közölte portálunkkal, hogy

a kártyát kibocsátó szervezet/intézmény/önkormányzat egy extranet oldal segítségével tudja nyomon követni, elemezni és ha szükséges, bármikor módosítani a kártyák használatát, méghozzá valós időben. Ezen az online felületen beállítható a kártyák lejárati dátuma, valamint a felhasználás helye ország, irányítószám, üzleti szektor, vagy akár felhasználási mód szerint (pl. e-kereskedelem, ATM stb.). Ez a technológia tehát jelentős könnyebbséget jelent a támogatások eljuttatására és a támogatási összeg célzott felhasználására a krízis időszakában.

Bár a kereskedők legtöbbjénél elérhető a kártyás fizetés, de ha szükség van rá, a Loyaltek megoldást kínál kártyaterminálok átmeneti bérlésére is.

Fotó: Loyaltek

Ennek fényében az európai fintech úttörők – a Loyaltek, valamint a Paynovate – egyedülálló megoldást kínálnak elsősorban a helyi önkormányzatok számára azzal a céllal, hogy a Unity Card révén a polgárok számára szükséges és gyors pénzügyi támogatást nyújtsanak. A kezdeményezés legalább annyira innovatív, mint amennyire hasznos, s a kártyát korlátozhatják egy adott földrajzi területen (például egy önkormányzatnál), valamint bizonyos típusú – előre meghatározott – üzletekben vagy vállalkozásokban, például olyan szektorokban, amelyek a legnagyobb áldozatai voltak a járványnak – így például a hotelek, éttermek, bárok, ruhaüzletek.

A Unity Card tökéletes eszköz a helyi gazdaság felélesztéséhez, például garantálni tudja, hogy a helyi támogatások a helyi kereskedőknél kerüljenek elköltésre és ne a külföldi online áruházak bevételét növeljék.

Loyaltek Unity Card
Kapcsolódó cikkek