Pénz- és tőkepiac

Milliárdos beruházás az ANY Biztonsági Nyomdánál

A biztonsági okmánygyártás fejlesztését célzó, 1,12 milliárd forintos beruházást félmilliárd forinttal támogatja a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Biztonsági okmányok gyártásának fejlesztését tervezi az ANY Biztonsági Nyomda. A várhatóan 1,12 milliárd forint összköltségű beruházáshoz a Külgazdasági és Külügyminisztérium 502,3 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít,

miután a társaság versenyképességnövelő támogatásra benyújtott pályázatát kedvezően bírálta el a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség.

A vállalatcsoport közleménye szerint a fejlesztés jelentősen hozzájárul az ANY Biztonsági Nyomda fejlődéséhez, hosszú távú sikeres működéséhez és tevékenységének növeléséhez.

MTI/Kovács Tamás

A magyar gazdaság jövőbeli erejét nagyban befolyásolja, hogy a nemzetközi piacokon sikeres hazai vállalatok újabb és újabb piaci lehetőségeket, piaci részesedéseket szerezzenek a beruházásaik nyomán

- mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Ezért is kulcskérdés a nemzetközileg sikeres magyar vállalatok fejlesztéseinek a támogatása. Ilyen vállalat a biztonságos személyi okmányokat, útleveleket, személyigazolványokat és más okmányokat gyártó ANY Biztonsági Nyomda – fűzte hozzá a miniszter.

Az ANY a beruházással egyrészt a kapacitását, másrészt pedig a hatékonyságát növeli olyan új technológiák bevetésével, amelyekkel újabb nemzetközi megrendeléseket tud szerezni.

A beruházással új nyomtatógépeket, chip-beültetőket, hologramozó eszközöket és kártya megszemélyesítő eszközöket szereznek be. Ezek mind-mind olyan eszközök, amelyek hozzásegítik a vállalatot ahhoz, hogy még nagyobb versenyelőnnyel vágjon bele nemzetközi tenderekbe – tette hozzá a politikus.

hipa Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonsági okmány ANY Biztonsági Nyomda pályázat
Kapcsolódó cikkek