Pénz- és tőkepiac

Harmadik helyre szorult a világ leggazdagabbjai között Elon Musk

A dél-afrikai milliárdos vagyona a Tesla esése miatt több mint 9 milliárddal csökkent idén, azért még így sincs oka panaszra.

hétfőn a harmadik helyre csúszott a Bloomberg Billionaires Index-en – írja a Times of India. A milliárdos hiába képes egymaga mozgatni a bitcoin árfolyamát, a Tesla esése miatt Bernard Arnault LMVH főnök megelőzte a nagy presztízsű listán.

Majdnem 161 milliárd dollárra becsült vagyonával persze még mindig nincs oka panaszkodni a dél-afrikai milliárdosnak, ám a januári csúcshoz képest így is 24 százalék mínuszban van.

A Tesla vezér januárban még a világ leggazdagabb emberének mondhatta magát, ám azóta Arnault mellett Jeff Bezos is megelőzte.

Fotó: Britta Pedersen / AFP

Az általa vezetett autógyártó hiába volt képes rekordmértékű profitot realizálni az idei első negyedévben a Tesla árfolyama idén nem volt képes folytatni a tavalyi év majdnem 750 százalékos növekedését.

Az idei évben 9,1 milliárd dollárral szegényebb Musk azonban nem csupán saját vagyonának csökkenése miatt szorult a dobogó harmadik fokára, ehhez szükség volt arra is, hogy idén Arnault gazdagodott a legnagyobb mértékben, a francia üzletember vagyona 47 milliárd dollárral növekedett.

Bernard Arnault Elon Musk milliárdos Jeff Bezos LMVH Tesla
Kapcsolódó cikkek