A zárás utáni kereskedésben 4,5 százalékot esett az árfolyama, miután a szállásfoglaló platformot üzemeltető cég közzétette második negyedéves gyorsjelentését. Amint azt a Wall Street Journal kiemelte, a cég árbevétele a második negyedévben csaknem négyszeresére emelkedett év/év alapon. Ráadásul a most folyó, június–szeptemberi negyedév jellemzően a legjövedelmezőbb az Airbnb számára az olyan szezonális tényezők miatt, mint a nyári vakáció. Korábbi bevételi rekordja 1,65 milliárd dollár volt 2019-ben ebben a negyedévben. Elemzők 1,96 milliárd dolláros harmadik negyedéves bevételt prognosztizálnak az idén. Míg az Airbnb nettó vesztesége 68 millió dollárra csökkent a második negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 576 milliós veszteséggel.

Elemzők 254 millió dollárra számítottak.

Fotó: AFP

Az amerikai tőzsdei lap arra is felhívta a figyelmet, hogy a világjárvány átalakította az Airbnb üzletét. A helyi utazás lett a fellegvára, s már nemcsak a turisták használják a platformot, hanem olyanok is, akik tartósan berendezkednek egy helyen.  Sok munkáltató teszi lehetővé az alkalmazottai számára, hogy nomádabban éljenek, még azután is, hogy az élet visszatér a rendes kerékvágásba. 
Figyelmeztetést adott ki a menedzsment, hogy a delta-variáns miatt a harmadik negyedévben mind a szállás-, mind az élményfoglalások száma elmaradhat a 2019-es szinttől. 
Korábban a Booking Holdings és az Expedia is hasonló figyelmeztetést adott közzé, őket követi most az Airbnb, hiába ért el mind a három cég erős második negyedévet, most hűteni próbálják a befektetői várakozásokat – emlékeztettek az Equilor elemzői.