BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Végrehajtást indíthatnak az Evergrande ellen

Külföldi befektetők szerint az Evergrande nem tesz eleget az adósságtörlesztés érdekében.

Az Evergrande Group pénteken közölte, hogy további pénzügyi és jogi tanácsadókat vesz fel, miután a nemzetközi hitelezők egy csoportja kijelentette, hogy végrehajtási eljárást indít, ha az ingatlanfejlesztő nem tesz többet az adósságtörlesztés érdekében. A tőzsdei jelentésében az Evergrande pénzügyi tanácsadónak a China International Capital Corpot és a BOCI Asiát, jogi tanácsadónak pedig a Zhong Lun Law Firm LLP-t javasolja.

Fotó: NOEL CELIS

Mindez egy nappal azután történt, hogy egy külföldi hitelezői csoport, amelyet a Kirkland & Ellis ügyvédi iroda és a Moelis befektetési bank képvisel, közölte, kész minden szükséges intézkedést megtenni a tagok jogainak védelmében, miután az Evergrande nem tette meg az elvárt lépéseket.

Az Evergrande korábban arra kérte a külföldi kötvénytulajdonosokat, hozzák nyilvánosságra részesedéseiket. Az ingatlancég a jövő hét közepéig várja a válaszokat, hogy azonosítani tudja a befektetőket, s ezzel segítse az adósság átütemezését.

Az Evergrande a világ legeladósodottabb ingatlanvállalata, amely több mint 300 milliárd dollár kötelezettséget halmozott fel, beleértve közel 20 milliárd nemzetközi kötvényt. Az adósság jelentős része a tavaly év végén elmaradt kifizetések sorozatát követően nemteljesítőnek minősül.

Az elmúlt évben más kínai ingatlanfejlesztők pénzügyi helyzete is megingott, súlyosbítva az ágazatban tapasztalható finanszírozási nehézségeket. Ennek egyik példája volt a rivális Country Garden Holdings múlt heti sikertelen kötvényeladási kísérlete, melyet pénteken – a piacot meglepve – egy 500,2 millió dolláros új kötvénykibocsátás követett.

Az Evergrande részvényeinek árfolyama pénteken 0,6 százalékot esett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.