Noha a tőzsdenyitáskor úgy tűnt a befektetők maguk mögött hagyták az inflációval és az annak megfékezését célzó kamatemelésekkel kapcsolatos félelmeiket és a New York-i tőzsdék enyhe erősödéssel kezdték a napot, ez nem tartott sokáig és a nap végére mínuszba fordultak a mutatók. Az orosz-ukrán válsággal kapcsolatos hírek és a háború egyre nagyobb valószínűsége a sajtóban szintén lefelé húzták a piacokat. A hét utolsó napján így a Dow Jones 1,45 százalékot, az S&P 500 1,90 százalékot, a Nasdaq pedig 2,83 százalékot veszített értékéből.

Fotó: Shutterstock

Az online ingatlanközvetítő Zillow azonban még ebben a környezetben is több mint 10 százalékot tudott erősödni, miután negyedéves eredményei felülmúlták a piaci várakozásokat. A kilátásai romlásáról beszámoló Under Armor ezzel szemben hasonló volumenű 10 százalék fölötti zuhanást könyvelhetett el.

Ugyanakkor a mínuszokat szinte semelyik cég nem kerülhette el, az elmúlt időszakban brutális zuhanást átélő Facebook tulajdonos Meta épp úgy veszített értékéből, mint az eredményeinek közlése után kilövő Amazon. Az energetikai cégek, a dohánytársaságok és a csomagolt élelmiszerek területén mozgó cégek tudtak ebből kimaradni, illetve az olyan hadiipari cégek mint a Lockhhed Martin vagy a Northrop Grumman.