A folyó negyedévben már nyereségre számít a Delta Air Lines, tekintettel a foglalások nagyobb számára és az emelkedő viteldíjakra, melyek ellensúlyozzák a szárnyaló üzemanyagköltségeket. 

A Delta részvényei közel 6 százalékkal emelkedtek a kereskedés előtti kereskedésben, majd további 4 százalékot a nyitásban, miután a légitársaság közzétette első negyedéves eredményeit.

Márciusban foglalási rekordot döntött a társaság, mely az idei második negyedévben a 2019-es kapacitásszint 84 százalékával számol.
 Az idei első negyedévben a társaság korrigált vesztesége részvényenként 1,23 dollár lett, míg az elemzők konszenzusa 1,27 dollár volt. A bevétel pedig elérte a 9,35 milliárd dollárt, szemben a Wall Street által várt 8,92 milliárd dollárral. 

A légitársaság az év első három hónapjában 940 millió dolláros nettó veszteségről számolt be, az eladások 11 százalékkal múlták alul a 2019-es azonos időszak teljesítményét. A Delta első negyedéves üzemanyagköltsége 6 százalékkal, 2,09 milliárd dollárra emelkedett 2019-hez képest, annak ellenére, hogy kapacitása 17 százalékkal csökkent. 

A riport kedvezőbb a vártnál, a menedzsment prognózisa pedig kifejezetten ígéretes.