Kiemelkedően teljesít szerdán a pesti miközben a meghatározó európai részvényindexek épp csak a tegnapi záróértékük körül mozognak, a BUX kora délutánig 1,9 százalékkal erősödött.

A hazai piacot most leginkább a Mol húzza magával, amely 3,3 százalékos emelkedéssel ismét 2900 forint fölött jár, kiheverve ezzel a tegnapi nagy zuhanást. Az olajtársaság részvényei azután kaptak szárnyra, hogy a társaság bejelentette, kifizeti Oroszország helyett a ukrajnai szakaszának használatáért járó tranzitdíjat, így néhány napon belül újraindulhat a kőolajszállítás Magyarországra, valamint Szlovákiába és Csehországba.

20200401 Budapest MOL benzinkút Fotó: Teknős Miklós (TEK)Magyar Nemzet
Fotó: Teknős Miklós

Jó formában van a második negyedéves jelentését holnap hajnalban közlő OTP is. A bankpapír kurzusa 2,6 százalékkal emelkedik, jelenleg 9146 forinton jegyzik.

A Magyar Telekom árfolyama 1,6 százalékos pluszban, 319 forinton jár, a negyedik nagypapír, a Richter kurzusa ugyanakkor 8200 forinton stagnál.

20200401 Budapest MOL benzinkút Fotó: Teknős Miklós (TEK)Magyar Nemzet

Fotó: Teknős Miklós

A forint nagy ívet jár ma be, a reggeli 397-es szintről délelőtt 401 fölé gyengült az euróval szemben, kora délután viszont ismét a 398-as szint alá ereszkedett vissza a devizapár kurzusa. Ez 0,2 százalékos gyengülést jelent. A dollár jegyzése 388,6 forinton stagnál nem sokkal délután egy óra előtt.