A kínai multinacionális technológiai vállalat, a Baidu nyereségessé vált az idei második negyedévben az egy évvel korábbi veszteség után, amiben fontos szerepet játszott a felhőszolgáltatásokból származó tetemes bevételnövekedés.

A pekingi székhelyű, internetalapú szolgáltatások és termékek előállítására, valamint a mesterséges intelligencia fejlesztésére szakosodott cég – amely a legnagyobb kínai keresőportál, a Baidu.com üzemeltetője is, és gyakran emlegetik a kínai Google-ként – azt közölte, hogy adózott eredménye 3,64 milliárd jüan (526,9 millió dollár) volt az egy évvel korábbi 583 millió jüan nettó veszteség után.

A cég részvényeit a New York-i Nasdaq elektronikus kereskedelmi rendszerben jegyzik, amerikai letéti igazolás (ADS) alapján 9,97 jüan nyereséget könyvelt el, szemben a tavalyi második negyedévi 1,7 jüan veszteséggel.

A Baidu üzemi eredménye 1,9 százalékkal, 3,4 milliárd jüanra csökkent a június végével záródott három hónapban.

A cég második negyedévi teljes bevétele 5 százalékkal, 29,65 milliárd jüanra (4,43 milliárd dollár) mérséklődött az egy évvel korábbi 31,35 milliárd jüanról, ugyanakkor a felhőszolgáltatásból származó bevétele 31 százalékkal emelkedett éves viszonylatban.