Ahogy az elemzők várták, jelentős mínuszba került a BUX index a szerda délelőtti órákban. A kezdeti teszetoszaság után hamar megjöttek az eladók a budapesti parkettre, a befektetők nagy mennyiségben igyekeznek szabadulni a blue chip részvényektől. 

An,Extreme,Sportsman,Jumps,On,A,Rope,From,A,Great
Fotó: Shutterstock

Az OTP-papírok a 8000 forintos támaszszint felé tartanak, a keddi záróértékhez képest 2,4 százalékos esést szenvedtek el. 

Megütötték a Mol papírjait is, ott 2,2 százalék az eddigi mínusz, és nem úszta meg a Richter sem, a gyógyszergyártót 2 százalékkal értékeli kevesebbre a piac, mint a keddi záráskor. Az Erste elemzője csökkentette a Richter-célárat, de az eredményt illetően továbbra is optimista. Az eddigi 9350 forintos célár helyébe 8820-as lépett. 

 

Nagy esés bontakozik ki Amerikában is, a határidős indexek jelen állása szerint egyszázalékosnál nagyobb mínuszban kezdhetnek az indexek. Csúnyán fest a német börze, a DAX 2, az Euro Stoxx50 index pedig 1,8 százalékkal esik. A piaci volatilitással kapcsolatos várakozásokat tükröző VIX olyan magasra került, mint a részvénypiacok ez év június közepi mélypontjakor.