A kereslet gyengeségére utalhat, hogy egyes modelljeire különböző kedvezményeket kínál a Tesla az Egyesült Államokan és Kanadában a cég honlapján. Az Egyesült Államokban 7500 dollárral olcsóbban lehet megvenni az e havi szállítású Model 3 és Model Y járműveket, míg Kanadában 5 ezer dollárt ér a kedvezmény. A vásárlók mindemellett 10 ezer kilométerig ingyen tölthetik az autóikat.

Fotó: AFP

A villanyautó-gyártó az egyik nagy kedvezményezettje a Biden-kormány klímacsomagjának, amely 7500 dolláros támogatást ad az elektromos járművek vásárlására, noha a részletes szabályok nyilvánosságra hozatalát a napokban halasztotta el az amerikai pénzügyminisztérium – írja a Reuters.

A befektetők egyre inkább aggódnak, hogy csökken a Teslák iránti kereslet, amit a cég októberi közlése is megerősített, amelyben arról beszéltek, hogy várhatóan a korábbi szállítási terveket nem sikerül elérni az idén. Korábban az Electrek jelentette, hogy a decemberi szállítású Model 3-asokra és Model Y-okra az Egyesült Államokban 3750 dollár kedvezmény jár, de a cég Kínában is leárazásokkal igyekszik fenntartani az eladásokat.