Három évvel ezelőtt meghirdetett stratégiájának megfelelően 2,3 évre csökkentette a hazai központú nemzetközi fuvarozási szegmensébe tartozó nyerges vontatói átlagéletkorát a Waberer’s csoport – jelentette be a cég kedden. A konszern az utóbbi években vontatóinak jelentős részét cserélte le ügyfelei magasabb színvonalú és környezetbarátabb és nem utolsósorban költséghatékonyabb kiszolgálása érdekében.

Waberer
A megfiatalított kamionflotta tagjai.
Fotó: Waberer’s

A csoport lengyel, LINK nevű leányvállalatával együtt figyelembe vett nemzetközi szegmens együttes átlagéletkora 2,1 évre, míg a regionális kontrakt logisztika szegmens (RCL) járművei – vontatók, tehergépkocsik, furgonok – 2,5 évre fiatalodott.

A vállalat életében egyaránt a fenntarthatóságot szolgálja a fejlődő dízeltechnológia és az alternatív meghajtású eszközök egyidejű alkalmazása csakúgy, mint az aktívabb szerepvállalás az intermodális szállításokban

– emelte ki Erdélyi Barna, a Waberer’s International Igazgatóságának tagja. A Waberer’s csoport nemzetközi flottájában több mint 2100 jármű rója az utakat, ebből 1700 magyar irányítással, 400 pedig a lengyel leányvállalat felügyelete alatt, míg a belföldi fuvareszközök száma megközelíti a 800-at.

Erdélyi hozzátette, hogy mostantól a nemzetközi fuvareszközök körülbelül egynegyedét cserélik majd évente, és emellett a pótkocsiállomány folyamatos fiatalítása, korszerűsítése is céljuk. Legutóbb 45 darab háromtengelyes és öt darab kéttengelyes Berger pótkocsit helyeztek üzembe, amelyeket a helyi és nemzetközi szállítmányozásban egyaránt bevetnek majd. 

Az alacsonyabb önsúlyú, jobban terhelhető kocsik révén csökken az üzemanyag-fogyasztás, így gazdaságosabb és kevesebb környezetszennyező anyag kibocsátásával jár a fuvarozás.

Kedden reggel a Waberer’s részvényeivel a hétfői záróárukon, azaz 2180 forinton kötötték az első üzleteket.