Alacsonynak ítélheti az AutoWallis-részvények piaci árazását a kibocsátó többségi tulajdonosa, a Wallis csoport. Erre utal a társaságok keddi bejelentése, amely szerint a Wallis csoport befolyása az eddigi 59,77 százalékról 61,47 százalékra nőtt az AutoWallis Nyrt.-ben. 

20220921 Budapest A pesti tőzsde autós vállalata, az AutoWallis befektetői tájékoztató keretében ismertette  friss járműpiaci és stratégiai várakozásait.Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG  20220921 Budapest 
A pesti tőzsde autós vállalata, az AutoWallis 
befektetői tájékoztató keretében ismertette  friss járműpiaci és stratégiai várakozásait.
Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Ez úgy valósult meg, hogy az eddig a részvények 3,95 százaléka felett rendelkező Wallis Asset Management (WAM) több szintet is átlépve 11,26 százalékra növelte tulajdoni hányadát. A szintén a csoporthoz tartozó Wallis Tőkeholding (WT) részesedésének változásáról nem érkezett hír – eddig az 55,82 százalék volt –, de ha a csoport teljes befolyása úgy nőtt 1,7 százalékponttal, hogy közben a WAM részesedése 7,31 százalékponttal emelkedett, akkor a WT kezében a részvények kicsivel több mint a fele (50,21 százalék) maradhatott. 

A Wallis Asset Management és a Wallis Tőkeholding anyavállalata a Wallis Portfolió Kft., amelyek tulajdonosa Veres Tibor, így az ő közvetett befolyása jelenleg 61,47 százalék.