Bejelentette visszavonulását a profi futballtól Zlatan Ibrahimovic – a hír vasárnap késő este kapott szárnyra a közösségi médiában és rövid időn belül olyan meghatározó sajtótermékek is közölték, mint a BBC.

Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovic bejelentette a visszavonulását (Fotó: Zlatan Ibrahimovic / Facebook)

A némiképp váratlan fejleményről a világ talán jelenlegi legfelkapottabb sportújságírója, Fabrizio Romano is rendkívüli hírként számolt be a Facebook-oldalán. A vasárnap 23:27 perckor publikált bejegyzés szerint a svéd legenda azonnali hatállyal fejezi be a karrierjét.

A döntést maga a korszakos futballista jelentette be az AC Milan szurkolótábora előtt, miután a csapat 3-1-re megverte a Hellas Veronát az olasz bajnokság 38., utolsó fordulójában. Az AC Milán végül a negyedik helyen zárt a Serie A 2022-23-as idényében. A bajnok utcahosszal a Napoli lett. A milánói meccs előtt még csak annyit lehetett tudni biztosan, hogy a klub nem hosszabbítja meg Ibrahimovic nyáron lejáró szerződését, ezért a 41 éves sztár távozik az együttestől.

Az, hogy nem lesz új klubja és végleg szögre akasztja a stoplist, meglepetés.

Még akkor is, ha hozzátesszük, hogy a senior korú, kivételes technikai és fizikális képességű csatárt az AC Milan lényegében a teljes szezonban nélkülözni volt kénytelen a sorozatos és elhúzódó sérülései miatt. Csakhogy Ibrahimovic még egy friss interjúban is úgy fogalmazott, hogy "úgy érzi magát, mint Superman".

A svéd zseni búcsúbeszédében úgy fogalmazott: "...szívből szeretnék köszönetet mondani nektek, a rajongóknak. Tárt karokkal fogadtatok, én pedig egész életemben milanista leszek. Ideje elbúcsúzni a futballtól, de tőletek nem köszönök el. Ha szerencsétek van, még találkozunk, forza Milan, viszlát".