Főszponzori megállapodást kötött a BVSC-vel a Wallis csoport, és a tervek szerint még szorosabb együttműködés is körvonalazódik. Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke a kedden úgy nyilatkozott, hogy hosszú idő után újra méltó helyre került a BVSC labdarúgócsapata, hiszen legutóbb 22 évvel ezelőtt szerepelt profi bajnokságban. Akkor az ötödik helyen végzett a másodosztályban, de anyagi okok miatt a következő idényben már nem tudott elindulni.

20220921 Budapest 
A pesti tőzsde autós vállalata, az AutoWallis 
befektetői tájékoztató keretében ismertette  friss járműpiaci és stratégiai várakozásait.

Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Most 102 ponttal, veretlenül lett bajnok az NB III. Keleti csoportjában, majd sikerrel vette a Szentlőrinc elleni osztályozót. Szatmáry Kristóf szerint szeretnének meghatározó csapattá válni az NB II.-ben, ehhez elengedhetetlen az anyagi háttér, amelyet a csapat mellé főszponzorként csatlakozó Wallis csoport biztosít.

Ráadásul már zajlanak a tárgyalások arról, hogy a cégcsoport többségi tulajdonrészt szerezzen a labdarúgócsapatot működtető kft.-ben, a bejelentés a közeljövőben várható.

Kisteleki István, a labdarúgó-szakosztály szakmai igazgatója a csapategység fontosságát hangsúlyozta, és arról beszélt, hogy egy olyan egyedi futballkultúrát igyekeznek meghonosítani a szakosztálynál, amely idehaza még ismeretlen, és határozottan megkülönbözteti a BVSC-t más együttesektől. Az új főszponzor számára az első célkitűzés az NB II.-es jelenlét megszilárdítása, így természetesen a bennmaradás is.

A közelmúltban a BVSC stadionja az MLSZ jóvoltából 30-40 millió forintos ráncfelvarráson esett át, így a csapat a szövetség engedélyével valamennyi hazai mérkőzését a Szőnyi úton játszhatja, és mindegyikről lesz streamingközvetítés. A BVSC a Merkantil Bank Liga 1. fordulójában vasárnap 17.30 órakor a Szombathelyi Haladást fogadja. A mérkőzés a helyszínen ingyenesen megtekinthető lesz, de a találkozót az M4 Sport is élőben közvetíti.