Visszatérhet a Manchester United (MU) edzéseire Antony. A brazil szélsőt azt követően küldte szabadságra az angol focicsapat, hogy három nő is feljelentette bántalmazásért. Az ügyészség végül nem emelt vádat a focista ellen. Antony tagadja a vele szemben felhozott vádakat.

Manchester United's Brazilian midfielder Antony shoots and scores the second goal during the pre-season friendly football match between Manchester United and Lens at Old Trafford stadium, in Manchester, on August 5, 2023. (Photo by Darren STAPLES / AFP)
Fotó: Darren Staples / AFP

A 23 éves labdarúgót tavaly nyáron igazolta a Manchester United 85 millió fontért az Ajaxtól.

Az MU pénteken adott ki egy közleményt, amelyben azt írta, hogy Antony a júniusi feljelentés óta példaértékűen együttműködik a brazil, illetve a brit hatóságokkal is. Emiatt döntött úgy a klub vezetősége, hogy a játékos visszatérhet az edzésekre, és ha készen áll, akkor a meccskeretekben is újra szerepet kap, annak ellenére, hogy a rendőrség még vizsgálódik az ügyben. Hozzátették, hogy amint új fejlemény derül ki a nyomozásról, egyből felülvizsgálják ezt a döntést.

A Manchester United elítéli az erőszakos cselekményeket és a visszaéléseket. Az ilyen bűncselekmények áldozatait meg kell védeni

– írta a klub a közleményben.

Edzője és a nemzetközi média agyondicséri Szoboszlait – A Real Madrid klasszisa is gratulált neki

Szoboszlai Dominik ott folytatja, ahol abbahagyta: szerda este a Leicester ellen csereként beállva óriási gólt lőtt a felső léc alá. A meccs után Klopp és a szakértők sem győzték dicsérni, emellett közösségi oldalán a legnagyobb sztárok gratuláltak neki.

 

Miért nyomoznak Antony után?

Antony volt barátnője, a közösségimédia-influenszer Gabriela Cavallin azt állította, hogy a labdarúgó januárban egy manchesteri hotelszobában megtámadta őt. Állítása szerint Antony fejbe verte, illetve mellbe is ütötte, ami miatt megsérült a szilikon mellimplantátuma. Ez utóbbi sérülés korrigálására Brazíliában meg kellett műtani a nőt.

Cavallin azt is állította, hogy egy másik alkalommal Antony megdobta egy üvegpohárral, amely megvágta a kezét, illetve állítása szerint a focista elvette tőle az útlevelét.

A nő végül a Sao Pauló-i és a manchesteri rendőrségen is feljelentést tett Antony ellen.

Ezt követően 

két másik nő is elkezdte azt híresztelni, hogy Antony bántalmazta őket. 

Rayssa de Freitas azt állította, hogy a focista egy másik nővel együtt támadta meg, ami után kórházi kezelésre volt szüksége, Ingrid Lana pedig egy brazil televíziós interjúban vallott arról, hogy Antony egy angliai üzleti út során szexre kényszerítette.

A Manchester United közölte, hogy figyelemmel kísérik a perek alakulását, de ameddig nem bizonyosodik be, hogy Antony bűncselekményt követett el, addig számolnak vele a csapatban. Antony az edzések mellett így tétmeccseken is részt vehet, az viszont már kérdés, hogy ilyen magánéleti problémák mellett mennyire tud majd koncentrálni a focira.

Az MU döntése abból a szempontból érthető, hogy Antony fizetését akkor is állniuk kell, ha kirakják a brazilt a csapatból.