Turizmus

Tovább épül a zalai golfparadicsom

Csaknem 80 milliárd forintos beruházás keretében a balatoni régióban épül Közép-Európa első luxus-üdülőcentruma, a Zala Springs. A fejlesztés részeként wellnessközpontot is terveznek.

A 250 millió eurós, mintegy 77 milliárd forintos beruházás keretében ötcsillagos szállodát, villákat, üzleteket, wellnessközpontot, éttermeket és különböző prémiumszolgáltatásokat terveznek építeni. A zalacsányi területen – amelynek bejárata a Dallas című sorozatból ismerős Southfork Ranchre emlékezteti a látogatókat – már most is működik a térség legszínvonalasabb golfpályája, a hozzá tartozó bisztró, klubház és három társasház.

A főépülettel kapcsolatban meg kell említeni, hogy nemrégiben a világ tíz legszebb modern klubháza közé választották. Az itt találhatóban Sztana Ferenc séf készíti a fogásokat. A séf ars poeticája, hogy kizárólag helyi termelőktől szerzi be konyhájára az alapanyagokat. A zalai tájegységről vásárolja a jó minőségű rózsaburgonyát, és egy ugrásra található Korosa András sajtműhelye, ahonnan a kézműves sajtokat szerzi be. A szomszédban van a Panarini Halház, ahonnan a helyben tenyésztett tokhalat és harcsát viszik a Zala Springsbe.

A zalacsányi komplexumban azonban nemcsak a gasztronómia különleges, hanem a szálláshelyek is. „Minden egyes lakóépületnek más a tervezője: egyéni ízlésvilágot és filozófiát követ, szemben azokkal a projektekkel, melyek nagy mennyiségben tucattermékeket, -élményeket kínálnak.

Így a különböző ízlésű és preferenciájú emberek is megtalálják maguknak azt az opciót, amely kielégíti az igényeiket. Ettől lesz a Zala Springs exkluzív hely”

– mondta Sütő András, a master plan megálmodója. A Zala Springs területén található lakások befektetési célra is kiválók. A 2017 júniusában átadott társasházban például 28 stúdiólakás és 4 penthouse található. Az előbbieket a cég visszabérli minimum 3 százalék hozammal, ami akár 5,5 százalék is lehet, ha a vevő a profitmegosztásos konstrukciót választja.

Fotó: Zala Springs

A néhány éve indult projekt különlegessége, hogy teljesen az igényeknek és a keresletnek megfelelően alakul. Eddig három lakóépület készült el, és 2019-ben több újdonság is várható. Az év első számú projektje egy új tóparti lakóingatlan, melynek tervezése Bachmann Bálint nevéhez kötődik. Szintén a tulajdonosok és a leendő befektetők igényeit figyelembe véve készül majd a komplexum fürdőháza, amelyet a Pro Architectura és a Budapest Építészeti Nívódíjával kitüntetett Nagy Csaba és Pólus Károly tervez.

A látogatók legnagyobb örömére már három éve működik Közép-Európa egyik legszínvonalasabb és legszebb golfpályája, amelyet a világhírű tervező, Robert Trent Jones, Jr. álmodott meg.

A 6351 méter hosszú, tavakkal tarkított, 18 szakaszos bajnoki pályát 2015 szeptemberében nyitották meg a játékosok előtt, és már több mint tízezer golfozó játszott rajta.

„A pályát sikerült nagyon jó minőségben megőrizni a téli időszakban, így a megszokott kiváló greenekkel várunk mindenkit” – mondta Damian MacPherson, a Zala Springs Golf Resort szakmai igazgatója, a magyar golfsport fejlesztése iránt elkötelezett szakember.

A zalacsányi komplexumban minden a kikapcsolódásról, a pihenésről és a feltöltődésről szól, a lakóparkkal ellentétben itt nem kell foglalkozni kertrendezési munkával, karbantartással, főzéssel és egyebekkel. Életvitel tekintetében nagyon távol áll egy lakópark vagy egy üdülő timesharing élményétől.

turizmus gasztronómia Zala Springs Golf Resort Zalacsány
Kapcsolódó cikkek