A BP-nek nem kell a Szlavnyefty

Energia | Vállalatok

A BP Plc. félbeszakította a 6,75 milliárd dolláros oroszországi akvizíciójának megfejeléséről a Tyumen Oillal folyó tárgyalásokat, mert túl magasnak tartotta a kért árat. Orosz partnere ugyanis be kívánja vinni a közös vállalkozásba a Szlavnyeftyben lévő, tavaly vásárolt termelői érdekeltségét, ha a BP az eredetileg megállapodottnál több készpénzt fizet.

A kezdeti elképzelések szerint a BP és a Tyumen tulajdonosai egy cégbe vinnének bizonyos vagyonelemeket, ami által a harmadik legnagyobb orosz olajcég jönne létre. Ám az ügyletben nem volt szó a Szlavnyeftyről.

Mindazonáltal a BP mostani tartózkodása nincs hatással az eredeti tervekre – hangsúlyozta a brit társaság szóvivője, Peter Henshaw.

A Bloomberg emlékeztet, hogy a BP-TNK-frigy révén június végén születő olajtársaság nagyobb olajtermelő lenne Európában, mint a Shell.

Átszabja a Tiffanyt az LVMH

A luxusipar legnagyobb szereplője, a francia LVMH felépült a járvány okozta sokkból, s most az aranyárban megvett amerikai Tiffany integrálásán dolgozik.

Megviseli Kínát a konténerlogisztika

A kínai termékek iránti óriási kereslet lekövetését megszenvedi az ország tengeri szállítmányozási kapacitása.

Továbbra is a Barcelona a világ leggazdagabb klubja

Eddig 1,1 milliárd euró bevételkiesést szenvedett el a világ 20 leggazdagabb labdarúgó klubja a koronavírus járvány miatt.

Kiéleződtek a társadalmi egyenlőtlenségek a pandémia alatt

Egy évtizedig is eltarthat a világ szegényebbik részének, hogy kilábaljon a világjárvány okozta gazdasági visszaesésből.
Világgazdaság Piactér