A BP-nek nem kell a Szlavnyefty

Energia | Vállalatok

A BP Plc. félbeszakította a 6,75 milliárd dolláros oroszországi akvizíciójának megfejeléséről a Tyumen Oillal folyó tárgyalásokat, mert túl magasnak tartotta a kért árat. Orosz partnere ugyanis be kívánja vinni a közös vállalkozásba a Szlavnyeftyben lévő, tavaly vásárolt termelői érdekeltségét, ha a BP az eredetileg megállapodottnál több készpénzt fizet.

A kezdeti elképzelések szerint a BP és a Tyumen tulajdonosai egy cégbe vinnének bizonyos vagyonelemeket, ami által a harmadik legnagyobb orosz olajcég jönne létre. Ám az ügyletben nem volt szó a Szlavnyeftyről.

Mindazonáltal a BP mostani tartózkodása nincs hatással az eredeti tervekre – hangsúlyozta a brit társaság szóvivője, Peter Henshaw.

A Bloomberg emlékeztet, hogy a BP-TNK-frigy révén június végén születő olajtársaság nagyobb olajtermelő lenne Európában, mint a Shell.

Tizenhárom klubot fizetésképtelenség fenyeget a Bundesligában

Hét klubbal szemben május végén csődeljárás indulhat, amennyiben addig sem indul újra a labdarúgóélet Németországban.

Több mint hat és félmillió amerikai vár segítségre

Soha nem látott szintre nőtt a munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban a koronavírus-járvány alatt.

2,9 százalékos államháztartási hiánnyal számolnak

Magyarország EDP-jelentése 2,9 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal és 67,4 százalékos államadóssággal számol 2020-ra.

Munkahelymegtartó bértámogatást szorgalmaz az MKIK

Az MKIK ágazati szintű munkacsoportokat állított fel a kereskedelem, logisztika, élelmiszergazdaság, ipar, turizmus és pénzügy területén.
Világgazdaság Piactér