Itt az AMG Mercedes Kecskemétről - fotóval

Ipar | Vállalatok
Az első Kecskeméten készülő Mercedes-AMG modell világpremierje a nagyközönséget péntektől fogadó New York-i autószalonon lesz. A kocsi dinamikájáról egy 2000 köbcentis, 360 lovas erőmű gondoskodik.

A világpiac számára kizárólag Magyarországon készülő CLA kompakt kupé-limuzin tüzes kivitele, a négyajtós középkategóriájú kupé a sikeres, nagy teljesítményű és egyben trendformáló CLS 63 AMG filozófiáját követi. Turbómotor, összkerékhajtás és hétfokozatú AMG Speedshift DCT sportváltómű jellemzi a CLA 45 AMG-t.


A 360 lóerős autó nem csak a világ legerősebb négyhengeres szériamotorjával büszkélkedhet, hanem a 2250-5000 percenkénti fordulatszám tartományban biztosított 450 newtonmétereres nyomatékmaximuma révén – a gyári adatok szerint – csupán 6,9 – 7,1 literes az átlagfogyasztása.Amint a nyolc- és tizenkét-hengereseket, az AMG új négyhengeres motorját is kézi munkával rakják össze, az „egy ember, egy motor” filozófiának megfelelően. A Mercedes-Benz MDC Power gyártóüzemében (Kölleda), ahol az A- és a B-osztály valamennyi négyhengeres BlueDIRECT erőforrása készül.


A hét fokozatú, háromféle menetprogrammal és a race start funkcióval kiegészített sportváltó révén a kis AMG 4,6 másodperc alatt éri el a százas tempót.


Az AMG könnyűfém keréktárcsákra 235/40 R 18 méretű gumiabroncsot szerelnek.

Több százmillió forint a vallásos könnyűzene támogatására

A magyar keresztény vallásos könnyűzene az elmúlt időszakban felkerült a világtérképre, komoly sikereket ért el – mondta a kultúráért felelős államtitkár.

Sok magyar maradt home office-ban

A diplomás munkavállalók fele, míg a budapestiek 40 százaléka továbbra is otthonról dolgozik.

Négy fő pillére lesz a jövő évi költségvetésnek

Varga Mihály szerint a veszélyhelyzet megszüntetése után járványügyi készültségre állnak át.
Világgazdaság Piactér