Nincs vágómarha?

Mezőgazdaság | Vállalatok

A 12 tagjelölt ország teljes baromfitartásának 24, tojástermelésének 14, illetve sertéstartásának 16 százalékát adja Magyarország. A sertéstartás 16, a baromfiágazat 10 százalékban részesedik a magyar mezőgazdaság teljes teljesítményéből. A tejágazat éves produktumának részaránya ugyancsak 10 százalékos – állapította meg az Európai Bizottság.

A szarvasmarhatartást tekintve már rosszabb a kép. A tejelő marhák száma 1992 és 2000 között mintegy egyötödével csökkent (2001-ben már csak 380 ezer tehenet tartottak az országban). A magyarországi vágómarhatartásról a bizottsági jelentés egészen egyszerűen megállapítja, hogy “nem létezik, a magyar marhahús ugyanis csak a tejipar mellékterméke”.

Magyar szakértők szerint ennek az a magyarázata, hogy a növendék marha után – ellentétben az EU gyakorlatával – nem jár hizlalási támogatás. E nélkül a magyar gazdák az uniós társaiknak fizetett összeg 48-50 százalékát kapják a marha kilójáért. Ezért a marhát vagy fiatalon kiviszik az országból, vagy feketén vágják le. (VG)

Négy fradista koronavírustesztje pozitív lett, ezért halasztják a Magyar Kupa mérkőzéseit

A szövetség közleménye szerint a FTC tájékoztatta őket, hogy a BENU Magyar Kupában érintett csapatuknál a reggeli koronavírus-tesztelés során négy játékos pozitív mintát produkált.

Óriási összegért kelt el Jordan első szerződésének másolata

A legendás játékos 1984. szeptember 14-én írta alá első megállapodását a Chicago Bullsszal.

A magyar háztartások fele nem sokáig húzná, ha beütne a krach

A háztartások mindössze felének van 2 hónapra tartaléka egy felmérés szerint.

Maradandó hatást gyakorol a járvány a nemzetközi kereskedelemre

A koronavírus-járvány az egyik legnagyobb csapás a nemzetközi kereskedelemre a nagy gazdasági világválság óta.
Világgazdaság Piactér