Mozgásban az üzlet

Interjúk | Üzleti Energia
Azt gondolhatnánk, hogy egy hentes bolt nincs kitéve a válság okozta veszélyeknek, azonban az emberek mára inkább a tömegárut részesítik előnyben. Mégis, hogyan tartható életben egy húsbolt? promóció

Lesták István 18 éve működteti családi vállalkozású húsboltját a XXII. kerületben. Boltja működését nagyban nehezíti, hogy két nagy multi hipermarket és egy piac között található a húsbolt. Ettől függetlenül, mondhatni az árral szemben úszva a 18 éve működő vállalkozás a mai napig sikeresnek mondható. „Próbálunk emberbarátiak maradni. Csak minőségi termékeket árulni és nem bármi áron. Törődünk a vevőkkel, bár ez inkább pszichológiai munka, de szeretik, ha meghallgatják gondjaikat, bánatukat, ezért is megtisztelnek a vásárlásukkal.”


A gazdasági világválság szele természetesen a húsboltot is elérte, melynek eredményeként jelentősen visszaesett a bolt forgalma. „Az emberek inkább az olcsó, igénytelen tucat árut keresik. Nem a minőségi, hanem a mennyiségi vásárlás került előtérbe, mindegy milyen, csak olcsó legyen.” – meséli a tulajdonos. A forgalom visszaesése miatt több megszorítást is kellett eszközölnie a vállalkozásnak. Sajnos első lépésként meg kellett válniuk alkalmazottjuktól, majd a közüzemi számlákat vizsgálták át. Az áttekintéseknek köszönhetően a telefon és internet számlákon is tudtak spórolni. Az eddigi energiaszolgáltatójukkal is felmondták a szerződésüket és a kedvezőbb feltételeket és árakat kínáló E.ON Energiaszolgáltató Kft.-vel kötöttek szerződést, melynek eredményeként éves szinten egy egész havi villanyszámlát tudnak megspórolni.


A tulajdonos tudja, hogy a megspórolt összegeket érdemesebb visszaforgatnia a vállalkozásba, ezért próbálják az igényeknek megfelelően bővíteni az árukínálatot, továbbra is a minőségre törekedve. Illetve befektettek egy „mozgó húsboltba” is. „Vásároltunk egy
mozgó húsboltot, hisz ha a vevők nem jönnek be hozzánk , nekünk kell eléjük mennünk. Még idegen a mozgó árusítás nálunk, de az idősek körében egyre népszerűbb. Ezzel az újítással reméljük, hogy hosszútávon sikereket könyvelhetünk el.”- mondta Lesták István.


A vállalkozás jelenleg stabilan áll, csak éppen egy helyben, de Lesták úr úgy gondolja, hogy ez a kivárás időszaka.

Matolcsy György: Magyarország óriási tartalékokkal rendelkezik

AZ MNB elnöke szerint Magyarország már egy másik ország 2019 őszén, mint volt egy évtizeddel ezelőtt.

Cafeteria: állták a cégek az év eleji változásokat

A hazai nagyvállalatok a béren kívüli juttatások szabályozásának év eleji módosítása után is a megszokott módon jutalmazzák munkavállalóikat.
Világgazdaság Piactér