Magyar gazdaság

A gazdasági tárca szövetséget ajánl a kamaráknak

A gazdasági tárca nevében szövetséget ajánlott a hazai kereskedelmi és iparkamaráknak Matolcsy György miniszter a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara tegnap tartott küldöttgyűlésén.

Az uniós csatlakozás közeledtével a kormányzat erősíteni kívánja a reálgazdaságot, a vállalkozói szektort, a mikro-, kis- és középvállalkozásokat -- hangoztatta Matolcsy. A szövetség keretében közösen kívánatos megoldást találni, egyebek között a 40 ezer forintra emelt bevezetésével kapcsolatos problémák megoldására -- tette hozzá. A vállalatoknál jelentkező foglalkoztatási gondok megoldását közösen érdemes megoldani, fejlesztésekkel, beruházásokkal, új technológia alkalmazásával. A vállalkozóknak nem szabad kivonulniuk a már megszerzett belföldi és külföldi piacokról -- figyelmeztetett.
A gazdasági miniszter javasolta a kamara vezetőinek, hogy a pályázatok területén is működjenek együtt. Alakuljon közös munkacsoport a megvalósításra érdemes lehetőségek, projektek feltárására. A budapesti vállalkozókat különösen kedvezően érintheti a Széchenyi-terv egésze. Abból, hogy a magyar főváros mint világváros nagyon gyorsan fejlődik, nem csak az itt élőknek általában, de a vállalkozóknak különösen profitálniuk kell.
E vonatkozásban kiemelte a turizmust. Ha sikerülne elérnünk, hogy az évente Bécsbe látogató hatszázezer japán turista közül ne százezer, hanem félmillió is ellátogasson Budapestre, akkor ez hihetetlen piacbővülést jelentene -- hangsúlyozta Matolcsy György.


A gazdasági tárca nevében szövetséget ajánlott a hazai kereskedelmi és iparkamaráknak Matolcsy György miniszter a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara tegnap tartott küldöttgyűlésén. VG-összefoglaló-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek