Észak-Amerika 3600 mozijában hamvazószerdán mutatták be Mel Gibson nagy vihart kavart filmjét Jézus legutolsó 12 órájáról Krisztus Passiója címmel. Bob Berney, a magánkézben levő Newmarket Films elnökének állítása szerint a premiernapon 26.6 millió dollár bevételük keletkezett.

A jegyeladásokat vizsgáló Exhibitor Relations Company szerint a fenti összegbe beleszámították a premier előtti vetítések hétfői és keddi jegyeinek 3 milliónyi árát is. Ezzel a korrekcióval is, a 23,6 milliós eladás minden idők ötödik legtöbb pénzt hozó premierjévé tette a szerdai filmbemutatót.

A Passió-őrület csak áprilistól kezdődően, tavasszal-nyáron csap át öreg kontinensünkre is. Az itteni siker arányaira még nem lehet következtetni, ám a tengerentúli érdeklődésre jellemző, hogy ott egyetlen hét leforgása alatt több mint 150 ezer példány fogyott a Gibson-film képeit tartalmazó albumból, s a terjesztők bíznak benne, hogy az eladott könyvek száma holnapra eléri a negyedmilliót is.

Akárhogy is, a Passió csak Észak-Amerikában legalább annyit hozott Mel Gibsonnak a konyhára, amennyit személyesen belefektetett (30 millió dollárt), ami nem kis eredmény egy héber, latin és arámi nyelvű, feliratos filmtől.

(Reuters/Nol)