Gál Tibor chardonnay-ját kínálja első osztályú utasainak a Lufthansa
A Lufthansa Légitársaság Gál Tibor pincészetéből választotta ki azt a 2003-as évjáratú, kiváló minőségű egri chardonnay-t, amelyet az idei év júliusától a első osztályú utasai is megízlelhetnek. A Lufthansa borszakértői 2004 márciusában látogatták meg a Gál-pincét Egerben, és megkóstolták a nemzetközileg is elismert - azóta tragikus körülmények között elhunyt - termelő borait. Ezek közül a chardonnay 2003 ízlett a legjobban. Mivel mind a bor minőségével, mind annak megjelenésével elégedettek voltak, a Lufthansa több mint nyolcezer palackra adta le rendelését.
Nem ez az első alkalom, hogy magyar bor kerülhetett a Légitársaság First Class utasainak poharába. Tavaly egy borverseny keretében a Lufthansa világbajnok sommelier-je, Markus Del Monego a Tokaj-Hétszőlő Rt. hatputtonyos, 1996-os évjáratú aszúját, valamint a Neszmély Szöllősi Pincészet 2003-as Pannonhalmi sauvignon blanc-ját választotta a Lufthansa First Class fedélzetére. A tokajival 2004 szeptemberében és októberében, a sauvignon-nal novemberben és decemberben találkozhattak az utazók. (VG)


