Magyar gazdaság

Harc a szennyvízért - Kié lesz a folyékony arany?

A Pécsi Vízműt szerződés kötelezi 2017-ig a folyékony hulladék elszállítására, de nincs hozzá eszköze - így a munkát most a Tettye Forrásház végzi.

Az októberi székházfoglalás óta nincsenek a Vízműnek eszközei, többek között szippantós autói sem. Miközben 2017-ig szerződés kötelezi a céget arra, hogy a folyékony hulladékot elszállítsa, a feladatot nem tudja végrehajtani. Helyettük a Tettye Forrásház látja el ezt a tevékenységet, de pusztán azért, mert nem szeretnék, ha a feladat elmaradása közegészségügyi problémákat okozna - írta a bama.hu.

Miközben a Vízmű az eszközeit követeli vissza, a Forrásház arra hivatkozik, hogy az erre irányuló tárgyalási kezdeményezéseik süket fülekre találtak, vagyis a két cég nem kommunikál egymással. 

Az önkormányzati bizottság legutóbbi ülésén derült ki, hogy a Vízmű október 5-e óta nem képes e szolgáltatást elvégezni, pedig 2017-ig szóló érvényes szerződése van, amelyet az önkormányzattal kötött. Erről a Vízmű jelen lévő vezérigazgatója, Nyirati István számolt be. Elmondása szerint ugyanis a Tettye Forrásház Zrt. székházfoglalása során lefoglalta a Vízmű eszközeit, köztük a szippantós autókat, így a feladatot nem tudják ellátni.

A szippantást a Forrásház emberei végzik, akik Vízmű-számlákat állítanak ki. A feladatot közbeszerzési eljárás keretében a Vízmű nyerte el, más cégnek erre a tevékenységre nincs jogosítványa addig, amíg a szerződés él.

páva zsolt vízmű-botrűny Pécsi Vízmű Pécs Tettye Forrásház
Kapcsolódó cikkek