BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Karbantartás miatt nem lesz elérhető az ügyfélkapu

Karbantartás miatt pénteken este 6 órától szombat reggel 8 óráig nem lesz elérhető az eBEV portál, a kormányzati portálon és az ügyfélkapu alá tartozó honlapokon pénteken este 10-től kezdődik a karbantartás, ez idő alatt az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszerben (ekáer) elsődleges hozzáféréssel regisztrált felhasználók nem tudnak majd bejelentéseket tenni - olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

A kormányzati portálon és az ügyfélkapun szombaton reggel 4 óráig tart a karbantartás. Ezen időszak alatt a kormányzati portál, és az ügyfélkapu alá tartozó honlapok és szolgáltatások nem lesznek elérhetőek.

Az érintett ügyfeleknek azt javasolják, hogy a bejelentések folytonosságának biztosítása érdekében szükség esetén gondoskodjanak másodlagos felhasználói fiók létrehozásáról.

Suller György Attila, a NAV vám- és jövedéki szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy az ekáer regisztrációt követően az elsődleges felhasználó jogosult az ekáer felületen további felhasználókat felvenni, ők kerülnek a másodlagos fiókba. Egyébként az a tipikus, hogy az elsődleges felhasználó a cégvezető, míg az ügyintéző lesz a másodlagos felhasználó, mivel ő végzi az operatív munkát. Amennyiben a másodlagos fiókok működnek, akkor az azt jelenti, hogy a karbantartás az elsődleges fiókokat érinti.

A szóvivő arra is felhívta a figyelmet, hogy az ekáer szám 15 napig érvényes és az áru egyes paraméterei közben módosíthatók. A szám tehát megkérhető előre, így nem okoz problémát a karbantartás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.