Magyar gazdaság

Kutatási és innovációs konferencia kezdődött Budapesten

Norvég-magyar kutatási és innovációs konferencia kezdődött Budapesten a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal és a Norvég Kutatási Tanács szervezésében csütörtökön – mondta Pálinkás József, a magyar hivatal elnöke.

Kétnapos kutatási és innovációs konferencia kezdődött a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Hivatal és a Norvég Kutatási Tanács (RCN) szervezésében csütörtökön Budapesten.

Az ülés célja feltérképezni azokat a tudományos területeket, nemzeti kutatás-fejlesztési programokat, ahol ígéretes együttműködésre nyílik lehetőség a két ország kutatói között

- mondta Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke, aki ismertette a magyarországi egyetemi és akadémiai kutatóhálózatot, valamint kutatásfinanszírozási rendszert. Hozzáfűzte, hogy a konferenciával szeretnék elősegíteni a jövőbeli Norvég Alap által finanszírozott kutatási programok megtervezését is.

Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke
Fotó: Kallus György

Olav Berstad, Norvégia budapesti nagykövete kiemelte, hogy

a 2014 és 2021 közötti finanszírozási ciklusban Magyarország összesen 214 millió euró támogatást (66 milliárd forint) hívhat le többek között kutatási célokra is a Norvég Alaptól, valamint a Norvégia, Liechtenstein és Izland által létrehozott EGT (Európai Gazdasági Térség) Alaptól.

 

Norvég alap NKFI Hivatal innováció kutatási és innovációs konferencia Norvégia
Kapcsolódó cikkek