Magyar gazdaság

Felújítják a fővárosi Széna teret

 A tervek szerint 2019 májusától kezdődően egy bő félév alatt teljesen felújítják és a már megújult Széll Kálmán térrel integránsan egy egységgé alakítják Budapesten a II. kerületi Széna teret, ahol a zöldterület is jelentősen nőni fog – hangzott el a fővárosi politikusok budapesti sajtótájékoztatóján.

Tarlós István főpolgármester szerdán budapesti sajtótájékoztatón közölte, hogy a jövő év végére egy megújult, a felújított Széll Kálmán térhez méltó, megnövelt zöldterülettel rendelkező Széna tér jön létre. Várhatóan az ott lévő buszpályaudvar más helyre kerül majd, erről folynak az egyeztetések. Megszűnik továbbá az Ostrom utca és a Hattyú utca közötti parkoló, valamint a beruházás során a két utca Széna térhez kapcsolódó szakaszát is felújítják – tette hozzá.

A főpolgármester kitért arra is, hogy a Széna tér és a Széll Kálmán tér integrált egység, így döntöttek az előbbi tér megújításáról is.

Tarlós István, Budapest főpolgármestere
Forrás: MTI

Láng Zsolt, II. kerületi polgármester közölte a sajtótájékoztatón, hogy a Széna tér megújítása bekerült a főváros idei költségvetésébe, a tér 2,5 milliárd forintból újulhat meg.

Emlékeztetett rá: 2010-ben adták át a felújított Lövőház utcát, amelynek egy részét sétálóutcává alakították, megújult a Marczibányi Téri Művelődési Központ és a Központi Statisztikai Hivatal könyvtára is. A Millenáris parkot 17 milliárd forintból jelenleg is fejlesztik, lesz egy 2,5 hektáros közpark és alatta egy ötszáz férőhelyes mélygarázs.

Széna tér láng zsolt Budapest II. kerület Tarlós István fejlesztés
Kapcsolódó cikkek