Magyar gazdaság

Közel kétmilliárdos a BKIK jövő évi költségvetése

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 2019. évre vonatkozó bevételi terve összesen több mint 1 ,9 milliárd forintot irányoz elő.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) 2019. évre vonatkozó bevételi terve összesen több mint 1,9 milliárd forintot irányoz elő. A költségek és ráfordítások valamint a beruházási kiadások 2019. évre tervezett együttes összege 1 984 465 ezer forint. A bevételek és a kiadások különbözeteként 2019. évre valamivel több mint 1 millió forint összegű pénzforgalmi szemléletű eredménnyel (nyereséggel) számol. Mindezen összeget a BKIK a közel 300 ezer fővárosi vállalkozás érdekében használja fel – olvasható az érdekszervezet honlapján.

A mai küldöttgyűlésen 73 fő volt jelen az összesen 105 küldöttből. A levezető elnök, Koji László vezetésével minden napirendi pontot megtárgyaltak és elfogadtak a küldöttek. A közlemény szerint a BKIK a szabályozottság irányába újabb lépést tett azzal, hogy az új alapszabállyal összhangban aktualizálta a legmagasabb fórum, a küldött közgyűlés ügyrendjét. Hozzátetté: ezzel és a kamarát korábban ért támadásokra az Ellenőrző Bizottság javaslatára adott válaszokkal a BKIK küldöttgyűlése ígéretéhez híven lezárta a múltat.

Mindezekkel összhangban, az alapszabály adta lehetőségek keretében a Küldöttgyűlés feltöltötte a harmadik általános alelnöki posztot is, amelyre Nagy Eleket választotta.

küldöttgyűlés BKIK Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK)
Kapcsolódó cikkek